Planorul pilotat de Mircea Crăciun, care a dispărut în august, găsit azi în Braşov de turişti. FOTO

de:
21 nov. 2015
0 Afișari
Planorul pilotat de Mircea Crăciun, care a dispărut în august, găsit azi în Braşov de turişti. FOTO

Epava a fost descoperită de turişti, care au sunat la 112 şi au oferit numărul de înmaticulare al planorului. Primele indicii susţin că în epavă s-ar afla şi resturi umane.

Se află la două ore de mers pe jos de Cabana Postăvarul, pe un traseu nemarcat. Echipaje ale autorităţilor au plecat în jurul orei 12 către locul incidentului şi au ajuns acolo în jurul orei 15.

Procuror Sorin Vasilache, aflat în drum către epavă, a explicat, pentru Realitatea TV: „Avem informaţii despre un planor găsit în zona cabanei Postăvarul, la aproximativ trei ore de mers pe jos de la cabană. Se deplasează echipe şi procurorul de caz. Am efectuat căutări cu avioane, cu elicoptere, nu vă pot spune dacă exact în zona respectivă s-a căutat”.

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, citat de realitatea.net: „Zona este greu accesibilă, probabil că vizibilitatea este alta acum pentru că zona s-a desfrunzit natural. E o zonă cu pereţi abrupţi, e greu de intervenit acolo. Sigur s-a ajuns şi în acea zonă la căutări, dar cel mai probabil un planor prăbuşit se desface în bucăţi mici, greu vizibile. Cadavrul s-ar afla în zonă. Nu pot da detalii înainte de a ajunge echipa de intervenţie acolo”.

Pe 6 august 2015 planorul pilotat de Mircea Crăciun a dispărut fără urmă. Timp de câteva zile, autoritățile si familia au depus eforturi supraomeneşti pentru a-l gasi.

850 de jandarmi, militari şi voluntari l-au cautat, dar nu l-au găsit. Chiar şi elicopterele şi dronele au fost în zadar.

Cookies