Plângerea lui Firea împotriva procurorilor PICCJ pentru suspendarea cercetării lui Băsescu, RESPINSĂ

de:
24 iul. 2014
0 Afișari
Plângerea lui Firea împotriva procurorilor PICCJ pentru suspendarea cercetării lui Băsescu, RESPINSĂ

Decizia instanţei supreme este definitivă, scrie realitatea.net.

Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaş, a anunţat că a depus, pe 28 mai, o nouă plângere la ICCJ, după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării preşedintelui Traian Băsescu „pentru calomnie”.

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce preşedintele a spus, pe 13 aprilie, într-o emisiune televizată, referindu-se la senatorul PSD, că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie”.

„Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix”, a spus Băsescu.

Gabriela Firea a reacţionat în 14 aprilie, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”.

Ulterior, senatorul PSD a depus, în 16 aprilie, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

Cookies