ARHIVA B365

Plângerea Elenei Udrea împotriva procurorilor DNA, clasată de Inspecția Judiciară

În urma verificărilor prealabile nu s-au constatat indicii ale comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurorii care au instrumentat cauza, a constatat Inspecția Judiciară, potrivit Agerpres. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Tamara Manea.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a anunțat, pe Facebook, la sfârșitul lunii martie, că avocații fostului ministru al Dezvoltării au înaintat o plângere către CSM privind neregulile comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru sustine ca ancheta in acest caz nu este facuta de „orice anchetatori”, ci de „consilierii personali ai procurorului sef al DNA”.

„Avocatii Elenei Udrea au inaintat o plangere catre Consiliul Superior al Magistraturii prin care sesizeaza neregulile comise de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul. Subliniem de la inceput faptul ca nu avem de-a face cu orice anchetatori in acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului sef DNA. Practic, Laura Codruta Kovesi conduce, de fapt, ancheta in acest dosar”, a scris pe 28 martie echipa de comunicare a Elenei Udrea intr-un mesaj postat pe Facebook.

„Toți oamenii care sunt chemați la DNA sunt întrebați, într-o formă sau alta, dacă știu ceva ce ar putea să o incrimineze pe Udrea. Scopul final este acela de a se genera, cu orice cost, noi și noi dosare penale, nu contează probele sau faptul că toate aceste denunțuri ar fi făcute sub presiune. (…) Procurorii nu își îndeplinesc decât pe jumătate îndatoririle — administrează doar probele care le convin și neglijează toate declarațiile și probele în favoarea inculpaților pe care vor să îi distrugă. Credem că, pentru a se înfăptui actul de justiție, modul în care se derulează o anchetă penală trebuie să fie deopotrivă legal și echitabil. Din această perspectivă, dosarul „Gala Bute” nu mai îndeplinește criteriile necesare corectitudinii. Ar fi, deci, de dorit ca singura instituție care poate acționa concret pentru stoparea abuzurilor, Consiliul Superior al Magistraturii, să declanșeze o anchetă referitoare la acest dosar”, se semnala atunci în postarea citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button