Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan. Este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor

02 mart. 2021
303 afișări
Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan. Este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor

Consilierii generali PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au făcut o plângere penală pe numele lui Nicușor Dan pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce un coleg s-a înfectat cu COVID.

Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan după ce un consilier general din Consiliul General al Municipiului Bucureşti care a participat la ședința CGMB de vineri a fost confirmat cu COVID-19.

Diagnosticarea acestuia cu noul coronavirus a fost anunțată de către fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu. În acest context, acesta a declarat că, după ce vineri şedinţa CGMB s-a desfăşurat într-o sală foarte mică, duminică a fost confirmat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2 unul dintre colegii săi de partid.

Așadar, Bădulescu a declarat, în cadrul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, că va face o plângere penală pe numele lui Nicușor Dan.

”Primarul Nicușor Dan se crede atotputernic și se joacă cu sănătatea consilierilor generali, a familiilor lor și a personalului din Primăria Capitalei. În timp ce sala de consiliu rămâne ferecată tocmai pentru cei cărora le aparține, consilierii generali, primarul persistă în a ține ședințele de unul singur, într-o sală suficient de mare pentru a fi respectate toate condițiile de distanțare. De această dată însă, ideea fixă a primarului care se ferește de consilierii PSD a avut consecințe grave. Un consilier general PSD a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2”, a scris Bădulescu pe Facebook.

Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan. Acuze și la adresa DSP-ului

Aurelian Bădulescu acuză și DSP-ul,  susținând că instituția nu se grăbește cu Ancheta epidemiologică.

” A anunțat imediat Direcţia de Sănătate Publică pentru a începe ancheta epidemiologică, însa, surpriză, DSP nu se grăbește. Într-o zi întreagă, DSP a reușit să îl sune pe un singur consilier general PSD, și asta ca să îi spună, șoc și groază, că nu este contact direct, deși a stat alături de colegul pozitiv 12 ore în aceeași încăpere. Nici până acum, la o zi după anunțarea DSP-ului, restul consilierilor generali PSD nu au fost sunați, chiar dacă au fost anunțați drept contact direct”.

Probleme și în rândul consilierilor PMP?

Mai mult, Bădulescu susține că și consilierii PMP au fost expuși.

”Uite așa, refuzul primarului general Nicuşor Dan de a desfăşura şedinţele cu prezenţă fizică a tuturor consilierilor generali în sala de Consiliu, a dus la un posibil focar de infecții cu COVID-19 la Primăria Capitalei. Și nu numai atât. Cei 21 de consilieri generali PSD, fiecare fiind acum contact direct cu cel pozitiv, s-au întâlnit pe holurile primăriei și cu consilieri generali PMP. Aceștia, la rândul lor, au stat față în față cu primarul general”, a mai scris pe pagina de Facebook Aurelian Bădulescu.

Cookies