Plângere penală la DIICOT pe numele lui Nicușor Dan și al angajaților din PMB. Un fost partener din „Salvați Bucureștiul” aduce acuzații grave primarului

03 aug. 2021
457 Afișari
Plângere penală la DIICOT pe numele lui Nicușor Dan și al angajaților din PMB. Un fost partener din „Salvați Bucureștiul” aduce acuzații grave primarului

O plângere penală la DIICOT a fost înregistrată recent pe numele lui Nicușor Dan și a angajaților din PMB. Astfel, un fost partener din Asociația „Salvați Bucureștiul”, aduce acuzații grave actualului primar cu privire la un posibil abuz în serviciu și chiar organizarea unui grup infracțional organizat.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, ar trebui să ajungă din nou în fața procurorilor, după ce pe numele său a fost înregistrată o plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Un fost apropiat al lui Nicușor Dan, cel care a înregistrat plângerea penală

Surprinzător este că cel care a făcut plângerea penală este un fost apropiat al lui Nicușor Dan, Alexandru Pânișoară, un urbanist din Asociația Salvați Bucureștiului, dezvoltată chiar de actualul edil. Acesta a depus o plângere la DIICOT și le cere oamenilor legii să-l ancheteze pe edilul general și pe alți funcționari din PMB sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și uzurparea funcției.

Președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, Alexandru Pânișoară, este un fost aliat al lui Nicușor Dan. Pânișoară a fost până în primăvară membru în Asociația Salvați București, iar în trecut a ocupat chiar funcția de vicepreședinte

Plângerea a fost înregistrată la DIICOT vinerea trecută, fiind depusă de Asociația pentru Dreptul Urbanismului, condusă de Alexandru Pânișoară. Asociația acuză Primăria Municipiului București, pe Nicușor Dan și pe toți funcționarii cu atribuții că au încălcat „în mod flagrant și cu premeditare” Codul Administrativ, Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, și Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

 Vezi aici documentul integral al plângerii

Plângere penală la DIICOT pe numele lui Nicușor Dan

Alexandru Pânișoară, fost vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul, spune că emiterea de certificate de urbanism este pur și simplu blocată, cu toate că termenul legal pentru emiterea unui astfel de document este de doar 15 zile, există documente care nu au ieșit nici după 10 luni.

„Plângerea penală este făcută in rem împotriva Primăriei Municipiului București, subordonatelor și funcționarilor pentru neemiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire de mai bine de 10 luni, când termenul legal e 15 zile. De asemenea, pentru nepromovarea în Consiliul General al Municipiului București a PUZ-urilor depuse încă din luna noiembrie 2020 la Primăria Municipiului București cu toate avizele, în termenul legal care e de maxim 45 zile de la depunere. Plângerea este făcută la DIICOT deoarece infracțiunile sunt săvârșite cu concursul a mai mult de 3 oameni”, a spus Alexandru Pânișoară, președintele asociației, conform Metropola TV.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului spune că din PMB nu iese niciun document prin care cetățenii Capitalei să poată face lucrări de construcție, fiind un adevărat blocaj la Direcția Generală Urbanism. Principalul motiv ar fi suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale Coordonatoare ale sectoarelor, lucru cerut de Nicușor Dan și aprobat în CGMB.

Gabriela Firea, fostul primar, a preluat informația și aduce noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Primarul Gabriela a venit cu un atac la adresa lui Nicușor Dan după ce informația privind plângerea penală a ajuns în spațiul public. Aceasta îl acuză pe actualul edil că nu face nimic pentru orașul București.

„NIMIC nu se face în București, nimic nu mișcă în Capitalei! NIMIC! Și nu o spun eu, ci foștii aliați ai actualului Primar General. Și-au dat seama și ei că-l cheamă, de fapt, NIMICușor Dan. Ar fi de râs, dar e de plâns.

Nu se semnează documente în Primăria Capitalei. Bucureștenii așteaptă certificatele de urbanism sau autorizațiile de construire de luni întregi, de când și-a preluat mandatul noul primar.
Termenul legal s-a depășit de mult, dar pe nimeni nu interesează asta” a transmis Firea pe Facebook.

Aceasta a adăugat că până și foștii colaboratori ai actualului edil s-au săturat de indolență.

„Un fost vicepreședinte al Asociației Salvați București, locul unde s-a făcut celebru Dan, a depus o plângere penală la DIICOT și reclamă tocmai nerespectarea legii în Primăria Capitalei.
Dacă aș fi stat eu cu teancuri de documente pe birou, luni întregi, nu vreau să-mi imaginez ce era”, a mai transmis fostul primar al Capitalei.

Cookies