Plângere penală împotriva învăţătoarelor de la Şcoala Specială 11,după ce o elevă ar fi fost bătută

de:
14 feb. 2014
2 Afișari
Plângere penală împotriva învăţătoarelor de la Şcoala Specială 11,după ce o elevă ar fi fost bătută

Madalina TURZA suţine că, la data de 22 ianuarie 2014, fiica sa ar fi fost agresată verbal și fizic de către cadrele didactice prezente în clasă, în cadrul programului școlar la Grupa Pregătitoare A. Agresiunile fizice la care aceasta ar fi fost supusă sunt susținute prin certificatul medico-legal eliberat de Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, spune femeia. 
„Conform constatărilor din Certificat, fetița mea prezenta la data mai sus menționată următoarele vătămări:
– braț lateral drept – mai multe echimoze violacei, neomogene, între 3/2 cm și 05/0,5 cm, pe o zonă de 6/4 cm,
– față dorsală mâna stângă, 4 excoriații acoperite parțial de crustă hematică între 0,3/01 cm.
Concluzia examenului medico-legal arată că minora în cauză prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 22.01.2014 prin lovire cu un corp dur.
Dincolo de traumele fizice suferite de fiica mea, evalurile psihologice, dar și observația personală indică comportament post-traumatic evident, manifestat printr-o serie de indicatori nespecifici comportamentului și personalității sale”, susţine mama fetiţei, pe pagina de internet a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD). 
Conform raportului de evaluare psihologică, femeia spune că fiica sa prezintă: „modificari ale comportamentului, in sensul în care a suferit o agresiune (…retrasă, nu dorea sa comunice, era speriata, pentru ca apoi cu ajutorul familiei si al terapeutilor sa revina la comportamentul sau normal). Această succesiune de comportamente s-a produs in doua momente pe parcursul celor 15 zile. Aceste schimbari de comportament denota suferinta din partea copilului a unei agresiuni (indiferent de ce natura: psihica, fizica, verbala).”

Conform şefei Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), încă de la începerea cursurilor în cadrul Școlii Speciale Nr. 11, atât ea, cât și soțul ei ar fi foat permanent îndemnați să-i administreze fiicei lor tratamente neuroleptice în vederea sedării, în ciuda faptului că aceştia ar fi precizat constant faptul că fiica lor are probleme cardiace. „În acest sens, ne-au fost prezentate constant cazurile de „succes” ale celorlați elevi, care sedați fiind sunt „liniștiți” și „cuminți”, susţin părinţii copilului. 

Conducerea Şcolii speciale spune că nu a înregistrat nicio plângere privind bătaia copilului 

În replică, directorul Şcolii Speciale nr. 11 din Capitală, Aurora Butoi, a declarat penttru B365.RO că nu are cunoştinţp de un astfel de eveniment petrecut în unitatea de învăţământ şi că nu a fost înregistrată nicio sesizare în acest sens de la părinţii fetiţei. „Nu avem la ora aceasta nicio sesizare înregistrată la secretariat de către doamna Turza”, a menţionat directorul Aurora Butoi care a precizat că va da toate declaraţiile necesare în faţa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a altor instituţii competente, dacă va fi dispusă o anchetă în acest caz. 

Cookies