BAZAR

Plângere penală după transplantul lui Arşinel

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta” din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a depus, vineri, în numele asociaţiei pe care o conduce, o plângere penală împotriva ICUTR Cluj, după transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arşinel. Vineri, 27 septembrie se împlineşte un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, informează România Tv.

„Sunt sute de bolnavi care aşteaptă ani să primească un rinichi, care şi-au pus întrebări şi care au suspiciunea că acel rinichi s-a pus suspect de repede la un domn de 70 de ani şi fac abstracţie de faptul că a fost vorba de Arşinel. În numele lor încercăm să aflăm adevărul. Şeful ICUTR, Mihai Lucan, nu a precizat până acum dacă Arşinel a primit un rinichi pentru că a fost cel mai compatibil cu donatorul sau pentru că a fost un actor iubit de români”, a declarat anterior Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu se ştie dacă nu se ştie câţi potenţiali primitori ai rinichiului de care a beneficiat actorul au fost chemaţi la transplant, în condiţiile în care trebuie chemate minimum şase persoane în cazul în care se primeşte un organ.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button