Plângere la CEDO făcută de Sorin Oprescu, împotriva condiţiilor din închisoare

de:
18 oct. 2015
1 Afișari
Plângere la CEDO făcută de Sorin Oprescu, împotriva condiţiilor din închisoare

Apărătorul edilului suspendat al Capitalei susţine că, în momentul de faţă ar fi pusă în pericol sănătatea şi chiar viaţa lui Sorin Oprescu pentru că medicii de la Paulescu i-ar fi dat două doze injectabile de insulină pe care ar fi trebuit să le facă în maxim un minut, dacă ar suferi o criză.

Oprescu, o nouă plângere: „Se foloseşte ACELAŞI AC pentru toţi arestaţii la injecţiile cu insulină”

Sorin Oprescu a făcut o nouă plângere cu privire la condiţiile din Arestul Capitalei. Apărătorii susţin că la injecţiile cu insulină este folosit acelaşi ac pentru toţi arestaţii. Iar primarul suspendat al Capitalei a ajuns să se trateze singur în arest pentru că uneori trec şi 2 ore până când un asistent vine să se ocupe de el. Oprescu a rămas fără două flacoane de insulină, după percheziţiile din celula sa.

Timpul de intervenţie al medicului din cabinetul arestului ar fi mult mai mare, de 10 minute, spun avocaţii, citaţi de realitatea.net.

Sorin Oprescu a fost internat, săptămâna trecută, la Institutul de Diabetologie Nicolae Paulescu, cu o glicemie instabilă. El şi-ar fi administrat singur o doză dublă de insulină, lucru ce ar fi dus la dereglări. Avocaţii lui Oprescu spun că acesta şi-a mărit doza de insulină ca să compenseze cu alimentaţia din arest, care nu era adaptată diabeticilor.

Primarul suspendat al Capitalei se află în arest din 6 septembrie, fiind acuzat de luare de mită.

CITEŞTE ŞI Un bucureştean cere să aplice pentru postul de primar, după arestarea lui Oprescu. SOLICITĂRI haioase la PMB

SOLICITĂRI HAIOASE PRIMĂRIA CAPITALEI. Pe site-ul Primăriei Capitalei, bucureştenii pot adresa cereri de informaţii cu privire la o anumită problemă care ţine de atribuţiile Municipalităţii. În virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, angajaţii PMB sunt obligaţi să asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal.

Cookies