ARHIVA B365

Plan de redresare financiară pentru Astra Asigurări

Planul de redresare financiara a societatii Astra Asigurari va consta intr-un aport de 150 milioane de lei la capitalul social al societatii pana la 31 decembrie 2015 si a inca 275 milioane de lei pana la 30 septembrie 2016, concomitent cu indeplinirea unor conditii. Actionarii Astra solicita revocarea administrarii speciale, incetarea mandatului KPMG ca administrator special, preluarea AXA Life de catre Astra si revocarea deciziei luate in luna mai de catre ASF care a limitat activitatea de subscriere a asiguratorului.

Comunicatul de presa transmis luni de catre The Nova Group Investments Romania, actionarul majoritar al Astra Asigurari, citat de Hotnews:

„The Nova Group Investments Romania S.A si Epsilon Estate Provider SRL, actionarii majoritari ai ASTRA S.A considera ca, in contextul limitarii activitatii ASTRA conform deciziei ASF nr.999 din data de 26 mai 2015, era predictibila inchiderea fara succes a Etapei III a majorarii de capital a ASTRA adresata investitorilor institutionali.

Devine astfel evident ca redresarea financiara a companiei ASTRA depinde de suportul financiar acordat de catre actionarii majoritari si de buna colaborare si sprijinul institutional al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Prin urmare, The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider, actionarii majoritari ai ASTRA propun urmatorul plan de redresare financiara:
– Aducerea ca aport la capitalul sumei totale ce a facut obiectul ofertei publice esuate, si anume suma de 425 milioane de lei, intr-un temen de aproximativ un an, astfel:
Suma de 150 milioane de lei pana la data de 31 decembrie 2015;
Restul sumei de 275 milioane de lei pana la data de 30 septembrie 2016;

– Propunerea trebuie coroborata de sprijinul institutional al ASF, dupa cum urmeaza:
revorcarea administrarii speciale, incetarea mandatului KPMG ca administrator special;
preluarea AXA Life Insurance S.A. de catre ASTRA;
revoarea Deciziei ASF nr.999 din data de 26 mai 2015, care are ca obiect limitarea activitatii de subscriere de catre ASTRA.

In conditiile aprobarii planului de redresare financiara, actionarii sunt pregatiti sa sustina nevoile urgente ale companiei cu fonduri, ca etapa preliminara si temporara pana la finalizarea demersurilor privid majorarea de capital”.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, aflat in arest la domiciliu.

In ultima etapa a majorarii capital al Astra, prin care s-a incercat atragerea a 425 milioane de lei, s-au vandut 0 actiuni

Reactia actionarilor majoritari ai Astra Asigurari vine dupa ce, majorarea de capital de 425 milioane de lei de care avea nevoie Astra Asigurari, aflata in administrare speciala de un an si jumatate, s-a incheiat, miercuri, 19 august, cu un esec. KPMG Advisory, administratorul special, care nu concepea un plan B pentru redresarea asiguratorului detinut de omul de afaceri Dan Adamescu fara acest aport masiv de capital, a anuntat ca procedura s-a incheiat fara subscrieri de capital semnificative si fara sa fie investitori care sa solicite o prelungire a procesului de majorare de capital. Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat ca va lua o decizie in privinta Astra Asigurari, in data de 26 august, dupa ce va analiza concluziile unui raport pe care KPMG trebuie sa i-l transmita cu privire la derularea intregului proces de redresare la aceasta societate.

Datele publicate pe Bursa de Valori Bucuresti de catre SSIF Broker, societatea care a intermediat operatiunea de majorare de capital, arata ca in ultima etapa, incheiata in data de 19 august, s-au vandut 0 actiuni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button