Plajele din Mamaia şi Jupiter, distruse de apă. FOTO

de:
20 iun. 2014
3 Afișari
Plajele din Mamaia şi Jupiter, distruse de apă. FOTO

Din cauza furtunii, porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia sunt închise, informează centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Ploile torențiale și vântul au făcut prăpăd pe litoral. Plajele din Mamaia, Constanţa, Costinești și sudul litoralului au fost inundate. Plaja din Jupiter a fost măturată de ape. Potrivit Neptun TV, umbrelele de plajă au fost luate de vânt, terasele au fost rupte, iar marea furioasă a acoperit nisipul.

În Eforie Nord, o porțiune de drum care a fost reparată recent s-a surpat din cauza apei. Vântul a suflat și cu 94 Km/h.

În urma ploilor torențiale, mai multe case din localitățile Zorile, Mangalia, Șipote, Vârtop și Limanu au fost inundate. Și 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundații. La acestea se adaugă aproape zece kilometri de drumuri inundați în localitățile Adamclisi, Abrud, Urluia și Zorile, scrie romaniatv.net.

Institutul Naţional de Hidrologie a emis, vineri, cod roșu de inundații pentru județul Constanța. Pe lângă codul roșu de inundații, ce a intrat în vigoare la ora 12:00 și expiră la ora 20:00; meteorologii au emis și o atenționare COD PORTOCALIU de ploi în Județul Constanța. În judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi se vor cumula 50…70 l/mp şi izolat peste 80 l/mp, iar vântul va sufla tare, cu precădere în zona litoralului, unde rafalele vor depăşi 70 km/h.

Cookies