BAZAR

Plajă ca pe Sena, cu nisip, în Bucureşti VEZI UNDE

Proiectul „Plajă ca pe Sena” este dezvoltat de Direcţia Parcurilor Sector 3 în Parcul Pantelimon, pe malul lacului. Autorităţile lucrează deja la amenajarea zonei, unde este necesară dezvoltarea infrastructurii reţelei de alimentare cu apă şi canalizare.

„Dorim să amenajăm o plajă artificială lângă lac, chiar pe malul apei. În parcul Pantelimon este o zonă mai liniştită şi accesibilă tuturor bucureştenilor pentru că se află în apropierea staţiei de metrou. Plaja va putea fi o alternativă pentru cei care nu pot să meargă la mare din diverse motive şi va fi amenajată ca aceea de pe Sena”, a declarat pentru B365.ro arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.

Conform sursei citate, plaja cu nisip fin de pe malul lacului Pantelimon va avea o suprafaţă de aproape un hectar, va fi amenajată cu şezlonguri, umbreluţe, duşuri, cabine de schimb şi spaţii de joacă pentru copii. „Va fi un fel de „one day destination” unde se va putea sta de dimineaţă până seara, împreună cu toată familia”, a menţionat arhitectul şef al Sectorului 3 care a adăugat că plaja va fi funcţională începând cu vara anului viitor.

În plus, autorităţile iau în calcul posibilitatea ca lacul să fie deschis scăldatului pe o anumită porţiune astfel încât, bucureştenii care doresc să scape de caniculă, să se poată răcori în apă. Deocamdată, reprezentanţii administraţiei locale nu au stabilit preţurile ce urmează să fie practicate pentru vizitatori însă estimează că acestea vor fi „modice”, la nivelul ştrandurilor din Bucureşti.

Tot în Parcul Pantelimon vor fi refăcute în întregime aleile pietonale şi spaţiile verzi. Aici vor fi plantaţi mai mulţi copaci şi gazon de tip rulou. Investiţia se ridică, în total, la suma de 23 milioane de lei (5,5 milioane euro) din care pentru plajă, alei şi aducţiunile de apă şi canalizare s-au alocat 17,6 milioane de lei (4,2 milioane euro), iar restul pentru refacerea şi întreţinerea spaţiului verde din zonă.

Malurile râului Sena au fost transformate într-o plajă urbană, printr-un proiect iniţiat de primăria pariziană, încă din anul 2002. În Franţa, plaja este funcţională doar pe perioada unei luni, în intervalul 20 iulie – 20 august. Plaja artificială este alcătuita din trei secţiuni, fiecare cu specificul şi activităţile sale: include  piscine, activităţi pentru copii, cursuri de pictură, desen sau literatură,  o secţiune business unde este disponibil internet wireless şi se vând ziare. Cea de-a treia secţiune cuprinde un adevărat complex pentru practicarea sporturilor pe apă, cu bărci, caiace şi şalupe. Seara este animată de numeroase concerte în aer liber.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button