ARHIVA B365

Instanţa Supremă se va pronunţa pe 17 martie în cazul acuzaţiei de PLAGIAT adusă premierului Ponta

Plângerea penală a fost înaintată anul trecut la instanţa supremă de către Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru, după ce Parchetul General a închis dosarul penal în care Ponta era suspectat de plagiat. Era vorba de lucrarea “Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010, care îi are ca autori pe Victor Ponta şi Daniela Coman. Cartea “include în întregime teza de doctorat a domnului Ponta, considerată de specialiştii Universi­tăţii Bucureşti a fi plagiată, plus alte câteva capitole.

Instanţa Supremă a anunţat, luni, că se va pronunţa pe 17 martie, asupra acuzaţiei de plagiat adusă premierului Ponta, anunţă romanialibera.ro.

La ultimul termen din proces, atât primul ministru cât şi contestatarii săi au lipsit anunţă Realitatea TV. 

În primă fază, procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală pe numele premierului. Însă oamenii de cultură Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru au contestat în instanţă soluţia dispusă de Parchetul General.

Decizia ce urmează a fi luată de Instanţa Supremă va fi una definitivă.

Victor Ponta este acuzat că a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”. Teza a fost publicată în 2010 şi semnată alături de Daniela Coman.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button