Plăcuțe cu nume de compozitori celebri, scrise greșit pe străzile Capitalei

08 mai 2021
195 afișări
Plăcuțe cu nume de compozitori celebri, scrise greșit pe străzile Capitalei

Autoritățile bucureștene, asemenea celor din alte capitale europene, au denumit străzi din oraș după unii dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile. Astfel, în sectorul 2 întâlnim strada Ludwig van Beethoven, Giacomo Puccini sau Serghei Vasilievici Rahmaninov. Din păcate, cei responsabili cu montarea acestor plăcuțe au pocit unele dintre numele marilor muzicieni. Acum, bucureștenii sunt rugați să sesizeze dacă mai întâlnesc astfel de plăcuțe greșite prin oraș.

În București, capitală din Uniunea Europeană, într-un cartier de vază al orașului, Floreasca, Beethoven este trecut pe plăcuța străzii care îi poartă numele Ludwing van Beethoven, scriu cei de la Aleph News. Semnalarea greșelii nu putea să vină într-un moment mai ironic, mâine fiind sărbătorită ziua Uniunii Europene, al cărei imn a fost compus chiar de compozitorul german. Greșeala este întâlnită pe toate plăcuțele, dovadă că nu a fost o eroare singulară.

Locuitorii din zonă nu au sesizat greșeala ani de zile

Cei care locuiesc în zonă au recunoscut că nu știau exact cum se scrie, dar nici nu au cercetat cu atenție plăcuțele montate de primărie, Greșeala a fost sesizată de un muzician care a trecut prin zonă și care a realizat o postare pe Facebook pentru a face haz de necaz. Între timp, postarea sa a devenit virală, potrivit ProTV.

Cei care au comandat plăcuțele și angajații primăriei generale sau de sector, nu au sesizat eroarea, dar când au fost informați cu privire la gafă, au promis că le vor înlocui. Ar fi fost vorba, de o eroare umană, spun cei responsabili pentru montarea lor.

Un alt compozitor al cărui nume a fost greșit pe plăcuțe este cel al lui Serghei Vasilievici Rahmaninov, celebru pianist născut în Imperiul Rus, decedat în Statele Unite. În București, acesta a fost „botezat” Rahmaniniov.

Cine este responsabil pentru această greșeală?

Vina pentru montarea plăcuțelor scrise greșit le-ar aparține celor de la Administrarea Domeniului Public Sectorul 2 (ADP), care au descoperit în arhivele instituției un contract semnat de vechea conducere în urmă cu 15 ani. Directorul ADP Sectorul 2, Alin Drugău, a declarat că situația se va remedia: „În câteva zile, două săptămâni vor fi înlocuite”.

Cu toate acestea, autoritățile spun că a trecut prea mult timp pentru a mai fi tras cineva la răspundere.

Beethoven este polonez, potrivit lui Gelu Palamaru

Contractul a fost gestionat de compania Geca Impex, al cărei administrator este Gelu Palamaru. Acesta a declarat pentru ProTV că nu ține minte exact valoarea totală a contractului. Cu toate acestea, Palamaru a spus că acum 15 ani a schimbat plăcuțele mai multor sectoare din București. Acesta a dat asigurări și legate de preț, fiecare indicator ar fi costat în jur de 10 euro, acestea sunt identice cu cele de la Paris.

„Beethoven… care este polonez, nu?”, a spus Gelu Palamaru, administratorul companiei Geca Impex, întrebat de reporterii ProTV.

Nu, este german și Rahmaninov care este compozitor rus”, a răspuns reporterul.

„Este rus, eu ce vă spun, a plecat greșit de pe lista care venea în spatele contractului, ori persoana care scria acolo e posibil să bata greșit o literă. Dar când ajungea la montaj echipa ar fi trebuit să sesizeze”, a declarat Palamaru.

Reprezentanții ADP Sector 2 le cer bucureștenilor să îi ajute cu sesizarea altor greșeli din oraș, pentru a înlocui toate plăcuțele greșite.

Cookies