Plăcuțele de înmatriculare diferite, pentru „smecheri”, nu sunt legale. Cine le eliberează

de:
18 apr. 2013
4 afișări
Plăcuțele de înmatriculare diferite, pentru

Există un standard al plăcuţelor de înmatriculare şi toți cetățenii români ar trebui să aibă numerele maşinii după acest standard.

Aceste numere „speciale” sunt eliberate doar şoferilor care „se descurcă”, care au cunoştinţe în Poliţie, informaţie confirmată chiar de angajaţi ai Poliţiei, scrie rtv.net.

În timp ce reprezentanţii Direcţiei de Înmatriculare a Vehiculelor neagă vehement că ei ar elibera astfel de plăcuţe neconforme cu legea, Poliţia Rutieră afirmă clar că există o singură instituţie abilitată să emită plăcuţele de înmatriculare.

Reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule au evitat să răspundă concret prin ce mijloace sunt emise aceste plăcuţe neconforme cu legea de care beneficiază doar o parte din populaţie.

„Unele diferenţe între caracterele ce compun numărul de înmatriculare se pot datora tehnologiilor de confecţionare diferite utilizate în timp. Astfel, până în anul 2008, era folosit un dispozitiv tehnic care evidenţia prin vopsire caracterele poansonate. În aceste condiţii era posibilă apariţia unor diferenţe cauzate de calitatea materialelor. Începând cu anul 2008, se utilizează o tehnologie nouă, bazată pe imprimarea la cald cu ajutorul unei folii speciale, care asigură uniformitatea caracterelor poansonate. De asemenea, menţionăm că standardul tehnic prevede anumite toleranţe atât cu privire la unele dintre caracterele utilizate, cât şi la spaţiile dintre acestea”, a declarat directorul DRPCIV, Alina Dragomir.

Cookies