ȘTIRI

Placebo, a treia oară perfecți: 6 august 2012, pe stadionul Iolanda Balaș Soter

Temperaturile uriașe și aglomerația de fani de pe stadionul Iolanda Balaș au transformat concertul într-o probă de anduranță demnă de Olimpiadă, iar la chioșcurile la care se vindea bere cozile rivalizau de-a dreptul cu cele la banane dinainte de 89. Unde se vindea apă nu erau cozi, dar apa nu reușea să stea suficient la frigider cât să se răcească, la nivelul de vânzări înregistrat. Ce-i drept, organizatorii s-au gândit la cei mai stoici dintre fani, cei care s-au postat chiar în primul rând în fața scenei cu patru ore înainte ca Placebo să înceapă să cânte, și le-au împărțit sticle cu apă. Din câte am observat, nu au existat leșinuri, așa că fanii s-au descurcat.

E adevărat că de sufletele noastre încinse a avut grijă încă de la ora 18:00 DJ Matei, cu un playlist comandat parcă special pentru noi, până când în sfârșit s-a făcut umbră și am putut să ne tragem sufletul cu Grimus, care a sunat chiar bine.

Sunt sigură că oricine a fost la concertele Placebo de la București vă va spune același lucru: sunt perfecți. Îți instalează un zâmbet uriaș de fericire pe față de la prima melodie. Ne-am bucurat să auzim mai multe melodii vechi decât data trecută (între care și Black-Eyed), iar tot stadionul a cântat cu Brian Molko și a strigat la comanda lui Stefan. Ca și data trecută, Molko a profitat de faptul că se afla într-o țară cu reguli mai puțin stricte decât acasă și a fumat pe scenă, dar ne-a predat și „o lecție” învățată de la „un om foarte înțelept: Stefan”: nu merită să urmărești concertul prin ecranul telefonului cu care pozezi sau filmezi. Momentul cu adevărat frumos este doar acum, bucură-te de el în direct: o înregistrare pe telefon nu îți va aduce înapoi atmosfera concertului. 

Placebo nu sunt doar perfecți ca sunet, ci și în privința modului în care își tratează publicul (ce-i drept, aflat în delir pe stadionul Iolanda Balaș): bis prelungit, cu un extra de melodie nouă (care suna un pic cam ca Black-eyed), mulțumiri prelungite la scenă deschisă și, ceea ce place publicului întotdeauna, zâmbete imense de fericire care ne-au făcut să înțelegem că și noi, publicul, ne-am făcut partea noastră de job și i-am determinat să se simtă bine.

Nu putem decât să-i așteptăm din nou, ca să ne demonstreze și a patra oară că sunt perfecți.

Grație unei fane care a încălcat sfaturile înțeleptului Stefan, transmise de Molko, pe numele său Romanitzza, găsim pe Youtube cum a sunat și cum a arătat Battle for the Sun:

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button