Pizzeria Nirvana – de ce nu merită vizitată

de:
04 mai 2011
0 Afișari
Pizzeria Nirvana - de ce nu merită vizitată

În oferta celor de la Kuponiada pizzeria era prezentată cu adjective mult prea bune faţă de realitate. Astfel, ”într-un loc plin de istorie, de clădiri frumoase şi lume boemă, Pizzeria Nirvana, îşi asteaptă oaspeţii în linişte şi voie bună”. Aceasta este singura frază în care copywriterii s-au apropiat de adevăr pentru că angajaţii locaţiei tot aşteaptă mult şi bine venirea unor clienţi. Liniştea domnea marţi, la ora 20:00 la parterul pizzeriei pentru că oaspeţii lipseau cu desăvârşire. Localul este situat în pasajul Villacrosse, renumit pentru cafenelele şi restaurantele sale.

Intrând pe uşa cafenelei/pizzeriei m-am uitat nedumerită pentru că mi s-a părut că nu e nici ţipenie de angajat în interior. La o masă stătea un cuplu, iar la cea din faţa uşii, tolăniţi pe fotolii stăteau doi prieteni, care vorbeau de zor. Uitându-mă nedumerită, am îndrăznit să întreb dacă este vreun angajat prin preajmă, ceea ce l-a determinat pe un tânăr blond, îmbrăcat casual, să se ridice şi să ne întrebe ce dorim. I-am spus că am venit cu cupoanele de reduceri şi că vrem să savurăm acea pizza delicioasă cu care se laudă. Zis şi făcut, dăm cupoanele, şi căutăm o masă la care am putea mânca pizza. Măsuţele de cafea, mai mici decât fotoliile, erau singurele obiecte care ar fi putut susţine farfuriile de mâncare. Probabil că, în viziunea lor, dimensiunea meselor indică faptul că pizza e mai delicioasă dacă o mănânci cocoşat. Întrebăm de mese mai înalte, dar ospătarul nu pare aşa de dornic să ne trimită într-o altă zonă a pizzeriei. Deşi localul are două nivele, parter şi subsol, ospătarul a omis să ne spună că în aceeaşi locaţie am putea mânca mult mai relaxaţi.

Trecem peste aceste aspecte, ne obişnuim cu ideea că trebuie să mâncăm cocoşaţi şi ajungem la mese. Cerem de băut, iar defectul profesional începe să lucreze – cercetez încăperea cât îmi permite raza vizuală. Lumina difuză, poate prea slabă pentru o zi ploioasă, decorul nu pare prea special. După câteva discuţii cu prietenii, apare pizza, adusă de undeva de afară de un alt tânăr. Faptul că mâncarea a venit din altă parte ne-a lăsat uimiţi. Aspectul acestui preparat culinar nu pare să stârnească simţurile, dar m-am gândit că poate bucătarii de aici gătesc pe principiul ”marfă bună în ambalaj prost”. M-am înşelat. Pizza Capriciosa avea un gust mediocru, dar era mult prea departe de adjectivul care o însoţea în prezentarea de la Kuponiada ”o pizza delicioasă cu sos”. Sosul, mai exact ketchupul, a venit separat în pahare mici de plastic. Blatul ca o foaie de plăcintă şi mezelurile tăiate subţiri, astfel încât aproape că puteai vedea prin ele, contribuiau şi mai mult la scăderea rating-ului acestui fel din meniu. Măslinele din pizza, prezente în lista de ingrediente, m-au frapat pentru că aveau sâmburi, aşa cum nu am mai primit niciodată, nici măcar în restaurantele mici din provincie, care par să îşi respecte mai mult clienţii.

După ce am mers prin mai multe restaurante, baruri, terase sau cluburi, în minte mi s-a implementat o teorie, potrivit căreia, dacă toaleta este curată şi restaurantul sau barul este civilizat, atunci şi sortimentele din meniu sunt destul de proaspete şi bune la gust, iar angajaţii au, faţă de clienţi, un comportament adecvat. Până acum, această idee mi-a fost confirmată, astfel încât aş putea spune că a devenit o axiomă. Nu aş recomanda pizzeria Nirvana celor care au astfel de pretenţii pentru că starea toaletei se apropie vertiginos de adjectivul ”jalnic”.

Odată cu începerea meciului dintre Barcelona şi Real Madrid, liniştea amintită în prezentarea de la Kuponiada, s-a spart, pentru că cei cinci clienţi au început să dea frâu liber microbismului, incluzând şi onomatopeele sau injuriile de rigoare. În cele trei ore de stat în local, ospătarul a revenit pe fotoliul lui şi la ţinuta lejeră, de parcă ar fi fost la el în sufragerie. Cu o astfel de atitudine şi cu starea deplorabilă a Pizzeriei Nirvana, nu aş recomanda nimănui această locaţie pentru că, deşi preţurile sunt aproape de nivelul celor din barurile de fiţe, starea sa este jalnică, mai ales din prisma celor cu pretenţii.

Cookies