Pizze din București pentru vara superbă care urmează

12 mai 2021
635 afișări
Pizze din București pentru vara superbă care urmează

O mică listă cu pizze din București pentru acest sezon.

Ah, sezonul de primăvară-vară! Superb ca în fiecare an, cu mica excepție că anul ăsta splendoarea anotimpului e umbrită de guvernul Cîțu, care chiar are impresia că românii o să poarte mască la plimbările pe bulevard la 35 de grade, în aer liber, pe care o să și-o dea jos când mai beau o gură de pizza, apoi iar o s-o pună la loc, apoi iar o s-o dea jos, etc. 

Dar pentru că săptămâna asta luăm o pauză de la măsurarea IQ-ul conducătorilor noștri❤️, revenim la felia de pizza menționată anterior și trecem în revistă cinci pizzerii takeaway de primăvară – nu toate sunt takeaway per se, dar orice pizza se poată mânca pe o pătură în parc, la o adică.

Pizza Mania to Go

Intersecția dintre Piața Amzei cu Calea Victoriei este locul în care în fiecare weekend explodează un balon cu hipsteri – femeile se pot recunoaște prin îmbrăcămintea largă, earth-toned, în formă de A, iar bărbații prin barba densă îngrijită cu ulei de hipsteri. Dar dacă închideți ochii și reușiți să treceți de coada la Sweetology, o gelaterie minunată (dar despre asta într-un episod viitor), vi se deschid porțile Cerului către două pizerii. Prima e Pizza Mania to Go, sora lu’ Pizza Mania aia mare din Piața Victoriei (cred. nu am făcut multă cercetare pentru acest articol, în afară de a mânca), care e splendidă. De încercat pizza cu sos de roșii, Fior di Latte, salsiccia & trufe. 

Treevi Pizza

Abundența de pizze în stil Napoli (cum sunt aproximativ toate din această listă) din ultimii ani înseamnă că uneori mai simți nevoia și de altceva. Treevi e făcută în stil roman, adică blatul are o consistență diferită datorită uleiului de măsline și e PARADIS. Preferatele sunt Margherita și Prosciutto Funghi (pentru că e practic o Margherita cu ciuperci și prosciutto cotto deasupra).

Nota bene: să recapitulăm un aspect important al denumirilor.

  • Margherita este Pizza.
  • Margarita este Cocktailul.
  • Margherita este de asemenea fiica Vioricăi și a lui Ioniță de la Clejani.

Treevi au mai multe locuri de pick-up în București, recomand să mergeți la una dintre cele două din zona Amzei, pentru că apoi puteți lua la desert Choux cu fistic sau ciocolată de la Love You Choux, ceea ce vă va face să uitați – chiar dacă temporar –  de sadismul și IQ-ul guvernului.

Camionetta

Dragostea pentru Camionetta probabil va fi acolo mereu, fiindcă ei au fost primii ❤️. Se întâmpla în 2016 la Street Food Festival din Cluj, iar cei de la Camionetta dotaseră un Land Rover cu un cuptor în spate și făceau pizza napoli-style cu trufe pentru niște cozi imense de clujeni și nu numai. Blatul era perfect, pufos pe marginile lui drăguțe și umflate, și subțire în mijlocul pe care stătea o brânză moale superbă cu trufe. Sunt în trei locuri vara asta în București – Mercato Comunale, Grădina Băneasa și Carnivale Food Market (de unde fac și livrări, dar nu e la fel, deci mergeți fizic direct).

Zest

Recent deschiși, Zest au un meniu scurt, care include Pizza 1, Pizza 2 și tot așa până la 12. Pentru pasionații gusturilor clasice este Diavola și variațiunea cu taleggio și parmezan, iar pentru ceva very special (atenție persoanele care pun lămâie în paste!) este Nr 11, cu sos de trufe, fior di latte, coajă și zeamă de lămâie, măcriș ❤️și prosciutto cotto.

Buoni e Bravi

Cu o terasă drăguță în piața Rosetti plus takeaway, Buoni e Bravi e o afacere de familie și un loc unde se fac și alte lucruri superbe, pe lângă pizza, precum porchetta. Din câte știu, nu livrează prin aplicații, așa că trebuie estimat cu 1 oră înainte să vi se facă foame, apoi să mergeți să vă instalați la coadă.

Dar de asemenea

Și desigur, mai departe rămân clasicele Capricciosa, Osteria Zucca, Animaletto, Pizza Brothers și Mamizza.

VĂ UREZ SUCCES și să ne scrieți ce alte pizze să mai încercăm vara asta!!!

Nota B365.ro: Oana ori ne face să râdem (adică mai mereu,lucru pentru care We ❤️  Oana), ori ne face să comandăm pizza până-n 12, ceea ce nu e clar dacă e de bine sau de rău. Pe de altă parte, pizza n-ar cum să fie vreodată de rău, așa că nu ne rămâne decăt să aștepăm livrarea. Între timp, mai cimim ce a mai scris, ceea ce vă poftim și pe voi să faceți:

 

Cookies