Piţurcă: Chiar dacă nu am obţinut victoria, a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia

de:
15 aug. 2013
0 Afișari
Piţurcă: Chiar dacă nu am obţinut victoria, a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia

„Chiar dacă nu am obţinut victoria, consider că a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia. Am avut o primă repriză foarte bună, însă am ratat ocaziile de a majora scorul, iar în a doua nu am mai intrat atât de determinaţi în joc. Unii dintre jucători au intrat relaxaţi şi asta ne-a costat. Până la urmă, un egal este un egal. Nu trebuie să fim îngrijoraţi că am făcut egal. Acest joc a trecut, a fost o experienţă prin care eu am mai trecut”, a spus Piţurcă, citat de Mediafax.

El a precizat că Vlad Chiricheş a fost căpitanul echipei, deoarece a fost cel mai valoros jucător din echipa care a intrat pe teren.

Victor Piţurcă a afirmat că regretă că a avut dreptate în cazul lui Iasmin Latovlevici, când a declarat că nu face foarte bine faza defensivă. „Nu ştiu cine va fi rezerva lui Raţ. Cel mai în formă jucător la acel moment, pe acel post. Şi nu ştiu sigur dacă Raţ va fi titular. Nu, nu am fost nemulţumit de Latovlevici. Eu i-am spus ce înseamnă un meci la echipa de club şi altul la echipa naţională. Adversarul a fost mai puternic decât el în anumite momente. Cum s-a întâmplat şi cu alţi jucători. Nu pot să-i reproşez şi să fiu atât de dur cu Latovlevici, dar asta este situaţia. Eu ţin la Latovlevici şi am încredere în el. Ăsta e Latovlevici. Sigur, că îmi pare rău că am avut dreptate. Îmi pare rău pentru el. Mi-aş fi dorit să facă perfect şi faza defensivă şi poate să o facă, dacă lucrează şi sper să elimine aceste greşeli”, a completat Piţurcă.

Referitor la scandările din finalul meciului, când fanii i-au cerut demisia, Piţurcă a precizat că datoria acestora este să îi susţină pe jucătorii echipei naţionale până în ultimul moment. „Jucătorii trebuie să fie motivaţi, indiferent de ce se întâmplă în tribune. Asta ne este meseria, trecem şi peste aceste lucruri. Poliţele care se plătesc prin tribune de anumiţi oameni, eu nu le înţeleg, dar ăştia sunt oamenii. Sincer, nu mă aşteaptam la reacţia asta. Cred că acei suporteri nici nu ştiau că în ultimele minute ne apăram pentru că jucam în zece oameni. De fapt, ăsta cred că a şi fost motivul pentru care am reacţionat aşa. Suporterii au datoria să susţină echipa până în ultimul moment. Dacă pierdem (n.r. – cu Ungaria) trebuie să aplaude, pentru că jucătorii naţionalei vor face totul să câştige”, a subliniat Piţurcă.

Cookies