ȘTIRI

Piticu se apără și spune că tânăra agresată i-a dat dreptate. Victima face publice mesajele

Cristi Dorombach, cunoscut și ca bloggerul Piticu de pe piticu.ro, a publicat pe pagina personală de Facebook, dar și pe blog, o postare prin care „ne explică povestea cu tipa cu taximetristrul de pe internet”. Bloggerul scrie că tânără agresată sexual și tâlhărită de taximetrist, care a sunat la 112 în timp ce era agresată, „se face praștie în Centrul Vechi și are chef de sex, că de asta ieșise în oraș. Nu agata pe nimeni potent acolo sau suficient incat sa se ridice la nivelul ei, asa ca se suie in primul taxi gasit in fata.„. Cristi Dorombach continuă și scrie că, de fapt, nu șoferul a încercat să o violeze pe tânără, ci fata „se da la șofer, îi propune, ăla se duce cu ea pe coclauri”. El recunoaște că aceste cuvinte sunt doar presupuneri ale sale, exprimate în ciuda faptului că agresorul a fost reținut de Poliție.
 
După ce a primit foarte multe mesaje negative, în care oamenii îl blamează pentru afirmațiile misogine pe care le face, Piticu se apără și spune că tânără agresată i-a dat dreptate, ba chiar a recunoscut că a ieșit în club să facă sex.
 
„Nu e vorba de nici o strategie de atentie. Am vorbit inclusiv cu victima si nu mi-a cerut, spus sau altceva fata de cele afirmate de mine. Deci din punctul asta de vedere am dreptate.
 
Dar stii cum e, exact cum a zis tipa aia mai sus (in comentariul meu), lumea se leaga de faptul ca eu am zis ca fata s-a dus in club sa caute sex. Pai daca ea asta a zis ca a facut.

Sau nu vrem sa recunoastem nici asta?”, este comentariul pe care Piticu l-a postat unui articol publicat pe www.mariciu.ro.

Într-o postare publicată pe blogul personală, cu titlul ZMEII INTERNETULUI, Dorombach scrie:

„Ce a zis Piticu?

Eu am facut o afirmatie care mi-a fost confirmata de persoana in speta. Da, am vorbit cu ea. Atat veti afla de la mine.”

Tânără agresată sexual și tâlhărită de taximetrist a trimis reporterilor B365.ro atât mesajul pe care i l-a trimis ea bloggerului, cât și răspunsul acestuia. Din aceste mesaje reiese clar că Piticu minte atunci când spune că tânăra i-a dat dreptate și că a recunoscut că a ieșit în club „să facă sex”.

Mesajul pe care victima i l-a trimis lui Piticu:

CLICK PENTRU A MĂRI IMAGINEA

Drept răspuns, Piticu îi dă exemple de femei agresate sexual când „s-au îmbătat sau, mă rog, au băut puțin” și îi scrie că, da, „toți bărbații încearcă. Că na, atât de proști sunt. Mă oftică că voi, fetele nu știți cum să luați treaba asta”. Termină mesajul spunându-i fetei că îi pare rău pentru ce i s-a întâmplat și o întrebă dacă „suntem prieteni?”.

CLICK PENTRU A MĂRI IMAGINEA

Andreea Braga, președinta Centrului Filia, ONG care apără drepturile femeilor și egalitatea de șanse între sexe, este doar una dintre persoanele care blamează postarea bloggerului. „Mass-media și formatorii de opinie ar trebui să fie solidari cu victimele agresiunilor sexuale. Este foarte important acest lucru. Nimic nu legitimează o agresiune sexuală. Aceste argumente nu au niciun temei: de ce a umblat noaptea pe acolo, poate că era sub influența băuturilor alcoolice, probabil că ea a vrut, ea a inițiat. Repet, nimic nu legitimează o agresiune sexuală. Ceea ce a făcut acel taximetrist este o faptă penală și trebuie tratată ca atare. Domnul blogger face un mare deserviciu supraviețuitoarelor violențelor sexuale. Tendința de a trivializa, de a râde, de a face glume despre violențele sexuale, de a minimaliza astfel de traume nu face decât să ne arate că trăim în continuare într-o societate misogină. Asta dovedește acest domn blogger.„, a declarat președinta Centrului Filia.
 
 
După ce mesajele postate de bloggerul Piticu au devenit virale pe internet, foarte multe persoane blamând postările acestuia, compania Guinness a decis să renunțe la colaborarea cu el.

Cristi Dorombach a postat următorul mesaj pe Facebook: „Buna, Cristi, In lumina celor intamplate azi cu buzz-ul creat in social media, suntem nevoiti sa renuntam la colaborarea pe proiectul Guinness pentru ca e prea aproape campania. Imi pare rau.”

O tânără de 23 de ani a povestit că vineri, 28 februarie, în jurul orei 03:40-03:50 dimineața, a luat un taxi din Centrul Vechi. Fata a fost dusă de taximetrist în apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fată, încercând să o violeze, apoi a tâlhărit-o, luându-i geanta, telefonul și actele. Faptele au fost povestită de tânără printr-o scrisoare deschisă publicată de Centrul Filia. 

Taximetristul a fost reținut, fiind încătușat chiar în centrul Capitalei, în fața magazinului Unirea, după ce a fost identificat de fată, care s-a întors de curând din Italia. Taximetristul se numește Vasile Anghelescu și are 35 de ani.  Anghelescu a fost prezentat, ieri, în fața magistraților, cu propunerea de arestare preventivă pentru acuzația de tâlhărie în formă calificată.

Anchetatorii au reușit să recupereze actele fetei, care se aflau în geanta pe care taximetristul a luat-o, pentru că acesta le-a aruncat pe un teren viran, din apropiere de Calea Griviței. În plus, când suspectul a fost reținut s-a aflat că acesta nu a lucrat niciodată la firma Speed Taxi, ci la o alta, Sprinter, care activează ilegal și de la care Anghelescu a plecat și a predat mașina în seara zilei în care s-a petrecut incidentul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button