ÎN LUME

„Pistol rece”, i-a strigat asistentul de regie lui Alec Baldwin înainte de a-i înmâna o armă cu gloanțe reale

Arma cu care actorul Alec Baldwin a tras pe platourile de filmare ale westernului „Rust”, ucigând o femeie, i-a fost înmânată de un asistent de regie care i-a spus că este în siguranță, o arată dosarele instanței, citate de BBC.

Asistentul de regie, care nu știa că recuzita conținea muniție reală, a luat arma dintr-un cărucior de pe platou strigând „pistol rece!” înainte de a i-o înmâna actorului, o arată înregistrările aflate în posesia instanței.

Atunci când Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci, l-a împușcat pe regizorul Joel Souza în umăr și în piept pe directoarea de imagine a filmului, Halyna Hutchins, ucigând-o. Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată cu un elicopter la un spital din apropiere, unde decesul ei a fost declarat de medici.

Starea regizorului Joel Souza, a doua persoană împușcată de actorul Alec Baldwin

Regizorul filmului „Rust”, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost internat la terapie intensivă. La mai puțin de 24 de ore de la tragedie, starea regizorului Joel Souza, împușcat de Alec Baldwin pe platoul de filmare al westernului ”Rust” pare să fie bună, el fiind externat deja din spital, potrivit actriței Frances Fisher.

Primul raport oficial al Poliției

Departamentul de Poliție din Santa Fe a transmis vineri, în ziua tragediei, un prim raport oficial în care cere magistraților să cerceteze clădirea în care s-a petrecut tragedia.

Ancheta va include o examinare a pistolului pentru probe biologice, precum și o revizuire a camerelor de supraveghere, a cardurilor de memorie sau a altor aparate de înregistrare video care ar putea oferi informații în caz.

Actorul Alec Baldwin în stare de șoc: „Inima mea este frântă/ Sunt distrus”

Alec Baldwin a fost audiat și a cooperat în timpul anchetei, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de Poliție din Santa Fe.

„Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și familia sa. Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a transmis și Baldwin, într-o primă reacție de după tragedie.

„Sunt distrus”, a mai scris pe Twitter actorul de 63 de ani. Ancheta în acest caz este „activă și în desfășurare”, iar detalii cruciale rămân încă necunoscute, a anunțat vineri după-amiază biroul șerifului din Santa Fe.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button