Pistol, aur pe gât, inele pe dește, femeie-n viață. În Cimitirul Bellu, Dumnezeu tace iar

10 oct. 2022
5510 Afișari
Pistol, aur pe gât, inele pe dește, femeie-n viață. În Cimitirul Bellu, Dumnezeu tace iar
Cimitirul Bellu, București | foto: George Călin, Inquam Photos

Am nimerit în Cimitirul Bellu. Nu, încă nu ca unul dintre chiriași, doar ca trecător pe alei, punând un buchet de flori. Să vezi încă lumea dintre cei vii este un clenci, o prindere între două lumi. Și iată-mă privind și spre crucile altora, ca într-o bârfă. Și văd și eu viața lui domnul Popa, la un colț de alee. Și mă surprind fotografiile pline de acțiune.

Domnul Popa din Cimitirul Bellu

Degetele pline de inele, pistolul din foto, femeia, multe multe bogății pe lumea asta pe care omul Popa nu poate să le ia dincolo, în lumea drepților. Și mă gândesc cu domnul Popa face o separație între pistoale, inele, aur la gât și bunătatea lui, siguranța că va ajunge, sus, acolo, în paradis Parcă nu este despărțire între bune și rele. Deci, poți avea pistol, poți fi om bun în același timp. Pistolul este ca bijuteria? Corect, pistolul mi-a atras atenția. Mai puțin bijuteriile, mai puțin femeia. Deși, toate sunt puse pe aceeași linie pentru domnul Popa.

Dacă n-aș fi citit textul, chiar între pistol, femeie și bijuterii n-ar fi fost diferență, dar textul, mamă textul spune o poveste femeii lui. Îi transmite, serios să nu-l uite ca om de caritate, om de viață și să nu uite nici ea că viața e aproape de moarte. Să nu uităm că hârtia e sfântă pentru domnul Popa, hârtie e prea puțină pentru a enumera neenumeratul, infinitul de fapte bune. E sigur folosită hârtia din înaltul puterii de a face.

În locul ăsta din București nu ajungi sărac

Cununii, carități, dobândirii de bijuterii, de pistoale. Cumva pistol, botez, bijuterie și femeie conjugă “a avea”. Da, asta te doboară pe crucea omului. Asta te doboară, nu, dobândirea de bunuri. Și să nu uităm că averea domnului Popa include și groapa de la Bellu.

Sunt toate semnele puterii, conjugarea lui “a avea”. Doamne, nu ajungi de sărac în Cimitirul Bellu!

Nota B365.ro Alte ascunse prin București, văzute și povestite de Eugen

Cookies