ÎN BUCUREȘTI

Pistele pentru bicicletă din București au doar 16,5 kilometri

Pistele pentru bicicletă din București au doar 16,5 kilometri, de 40 de ori mai puțin, spre exemplu, decât cele din Paris care însumează 650 de kilometri.

Pistele pentru bicicletă din București sunt mai scurte de 40 de ori decât cele din Paris, capitala Franței.

Un sondaj realizat în 15 metropole europene, arată că 82% dintre respondenți vor orașe mai prietenoase cu mediul, iar 56% spun că și-ar dori piste pentru biciclete, arată AlephNews.

„Lucruri basic, trotuare și piste în adevăratul sens al cuvântului pentru biciclete. Bandă unică pentru transport în comun. Bicicleta e un lucru simplu care ar putea să salveze foarte mult de la costuri, orașul. Avem nevoie de zone pietonale și în felul ăsta oamenii pot să acceseze orașul mult mai ușor. Și la fel, mă întorc la biciclete, cel mai ușor mod de a vizita un oraș și de a-l înțelege este folosind bicicleta. Dacă ai pe unde”, spune Alex Manda, antreprenor.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a spus în emisiunea ON/OFF THE RECORD, că există demersuri pentru a suplimenta traseele destinate bicicliștilor.

„Avem o linie de finanțare la AFM pentru piste de bicicletă. În Parlament există un proiect de act normativ pe care l-am semnat și eu pentru a redefini pistele de bicicletă. Suntem probabil țara cu cele mai puține piste de bicicletă.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button