Piste pentru biciclişti pentru şcolile din Sectorul 1

de:
24 aug. 2011
0 Afișari
Piste pentru biciclişti pentru şcolile din Sectorul 1

Peste 10 km de piste pentru biciclişti vor lega unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza Sectorului 1 de marile bulevarde.

Primăria Sectorului 1 a aprobat, în şedinţa din 28 iulie 2011, aplicarea la ”Programul de realizare a pistelor pentru biciclişti” care presupune realizarea de noi piste în imediata vecinătate a şcolilor şi liceelor aflate pe raza administrativă a Sectorului 1.

Noile piste pentru biciclişti vor avea o lungime totală de 10.600 metri liniari şi o lăţime de maxim 1,2 m. Acestea vor fi trasate pe un singur sens, pe străzi şi trotuare aflate în administrarea Consiliului Local, şi vor face legătura între mai multe puncte ale sectorului.

În plus, Primăria Sectorului 1 va amenaja, în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar, rasteluri pe care elevii le vor putea folosi pentru a-şi parca bicicletele pe parcursul orelor de curs.

Administraţia locală a Sectorului 1 a depus deja la Administraţia Fondului de Mediu cererea de finanţare, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 3.198.026,65 lei (inclusiv TVA). 22% din această sumă, adică 698.046,95 lei reprezintă contribuţia financiară a Consiliului Local, restul de 78% reprezentând fonduri guvernamentale.

Pistele pentru biciclişti vor constitui o alternativă viabilă pentru traficul existent şi vor permite deplasări fluente şi în condiţii de siguranţă a cetăţenilor care aleg bicicleta ca mijloc de transport.

Amenajarea pistelor pentru biciclişti este benefică atât pentru fluidizarea traficului auto, scăderea numărului de accidente în care sunt implicaţi bicicliştii şi conducătorii auto, cât şi pentru realizarea unui transport ieftin şi, mai ales, ecologic.

Cookies