LA MINE-N CARTIER

Piste pentru bicicliști legale și de două ori mai ieftine, promite Oprescu

„Vor fi piste pentru biciclete pe Berzei-Buzești- Uranus și Bd. Liviu Rebreanu, după ce vor fi reabilitate. O să fac până la urmă și traseul de la Grădina Zoologică, mai ales că anul viitor vom moderniza Grădina Zoologică”, a declarat, vineri, primarul general.

Piste pentru bicicliști vor fi amenajate și pe strada pictor Arthur Verona, între Bd. Magheru și strada Xenopol.În acest sens se vor executa o serie de lucrări care prevăd: amenajarea unei infrastructuri noi, refacerea finisajului de suprafaţă cu paviment, asigurarea accesului în spaţiile publice al persoanelor cu dizabilităţi motorii, instalarea de mobilier urban, crearea de spaţii verzi integrate ca mobilier urban şi racordarea carosabilului cu străzile intersectate cu care se va face cu pantă de maximum 8 %. 

Edilul-șef spune că pentru noile piste va cheltui mult mai puțin decât în trecut. „Vor costa de două ori mai puțin decât au costat pe vremuri”, a spus Oprescu. 

Primăria a amenajat în anii trecuți 40 de piste de biciclete. Costul total a fost de 10 milioane de euro. Dintre acestea, au mai rămas doar trei, din zona Prezan – Herăstrău. Restul au fost declarate ilegale și închise de Brigada Rutieră pentru că puneau în pericol siguranța pietonilor, iar acum bicicliștii sunt obligați de codul rutier să circule pe carosabil.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button