ARHIVA B365

Piste pentru biciclete, amenajate pe 61 de străzi din Capitală. Proiectul demarează în luna iulie

„În luna iulie vor fi demarate procedurile pentru incheierea contractelor de realizare a proiectului tehnic si consultanta pentru implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Municipiului Bucuresti. Dupa realizarea proiectului tehnic se vor contracta lucrarile de executie. Proiectul care urmeaza sa se execute este constituit dintr-o retea majora de piste de biciclete, care va fi realizata pe strazi si bulevarde desfasurate pe axele Nord – Sud si Est – Vest ale Municipiului Bucuresti si in interiorul inelului principal de circulatie”, a declarat, duminică, primarul general, Sorin Oprescu. 

Astfel, vor fi amenajate noi piste pe 61 de artere de circulatie, a caror lungime totalizeaza 97 kilometri. Ulterior, proiectul urmeaza sa fie extins in toate zonele Bucurestiului.

De asemenea, vor fi deschise și 18 centre de deservire-închiriere și un centru de monitorizare-coordonare. În plus, Primăria Capitalei va mai amenaja și 78 de parcări publice pentru biciclete private.

„Precizez, de asemenea, că toate noile proiecte de infrastructura derulate de Primaria Municipiului Bucuresti, fie ca sunt obiective noi ori reabilitari si modernizari, se fac cu piste de biciclete. Acestea se realizeaza pe carosabil – daca trama stradala permite trasarea acestora sau pe trotuar”, a mai spus Sorin Oprescu. 

Pe 19 aprilie 2014, Guvernul Romaniei a aprobat alocarea sumei de 44, 6 milioane de lei catre Bucuresti, prin Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, pentru finantarea acestui proiect.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button