ARHIVA B365

PISTE BICICLETE. Ministrul Mediului, despre banii daţi Primăriei: Lucrările n-au început nici astăzi

„Știți foarte bine că Ministerul Mediului a pus la dispoziția Primăriei Capitalei circa 10 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii de deplasare cu bicicleta. Acești bani acoperă peste 60% din necesarul pentru București, ceea ce nu e puțin deloc. Din păcate, deși sumele sunt la dispoziția Primăriei încă din 2014, lucrările nu au început nici astăzi.

Apoi, mărturisesc că, având în vedere preocuparea intensă pentru mediu existentă în majoritatea statelor europene, și faptul că în secolul al 21-lea nu mai putem continua cu ‘business as usual’ să ignorăm nevoile reale de a avea orașe inteligente și verzi care să asigure confort și un mediu curat pentru cetățenii săi, mă așteptam ca și pentru campania electorală de alegere a unei noi conduceri administrative a Capitalei, tema de mediu să fie foarte prezentă și intens dezbătută.

Nu putem vorbi de un București modern, conectat la realitatea contemporană fără a lua în calcul provocările din ce în ce mai mari de mediu, și rezolvarea lor, fără de care nu se poate asigura un trai decent, civilizat, sănătos și confortabil pentru bucureșteni„, a spus Palmer.

În ceea ce priveşte Parcul Văcăreşti, ministrul Mediului a arătat că „declararea acumulării Văcărești, după mai bine de 4 ani de la inițierea proiectului, ca parc natural, primul parc urban din România și din Europa continentală”, este o mare realizare.

„În Europa, singura astfel de zonă umedă urbană este Wetland Centre din Londra, dar care acoperă o suprafață mult mai mică, de aproximativ 40 de hectare, față de 186 de hectare, dimensiunea Parcului Natural Văcărești. Acolo am început să promovăm deja un plan de măsuri până la preluarea formală a parcului de către un administrator. Așa că, imediat ce am instituit regimul de protecție, am început să ecologizăm mecanizat întregul areal și să selectăm servicii specializate de monitorizare și pază 24 de ore din 24”, a spus ministrul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button