Pisicile fără stăpân pot fi sterilizate gratuit în București. O clinică veterinară mobilă va ajunge în fiecare sector

18 oct. 2022
411 Afișari
Pisicile fără stăpân pot fi sterilizate gratuit în București. O clinică veterinară mobilă va ajunge în fiecare sector
Pisicile fără stăpân pot fi sterilizate gratuit în București. O clinică veterinară mobilă va ajunge în fiecare sector. Imagine simbol: Pexels

Primăria Capitalei începe săptămâna aceasta campania de sterilizare gratuită a pisicilor fără stăpân. O clinică veterinară mobilă va ajunge în fiecare sector din București.

Pisicile fără stăpân, sterilizate gratuit în București

Primăria Municipiului București, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) începe campania de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună, fără stăpân.

Felinele vor fi sterilizate în cadrul clinicii veterinare mobile Sache Vet Clinic, care își va muta poziția astfel încât să ajungă în toate sectoarele.

Clinica mobilă oprește prima dată în Sectorul 2, Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan București, în perioada 20-23 octombrie 2022 și 27-30 octombrie 2022.

Pisicile pot fi aduse la sterilizat între orele 10:00-15:00. Înainte ca pisicile să fie aduse, trebuie efectuată o programare la numărul de telefon 0751.596.199, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00.

Campanie dedicată pisicilor de pe stradă

„În cadrul acestei campanii vor fi sterilizate doar pisicile de pe stradă. Pisicile vor fi capturate de personalul clinicii veterinare, dar și de orice cetățean al Bucureștiului care dorește să contribuie la prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora”, transmite PMB într-un comunicat de presă.

Vârsta minimă pentru sterilizare:

  • 6 luni la femele,
  • 10 luni la masculi.

După ce vor fi sterilizate, pisicile vor ajunge pe stradă. De aceea, operațiile vor fi realizate doar în condiții meteo de siguranță pentru animale.

„Pe timpul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate imediat ce vremea va permite”, transmite sursa citată.

Această campanie de sterilizare s-a aflat pe lista unui proiect de bugetare participativă, a fost votat de bucureșteni și a fost declarat câștigător. Proiectul are un buget de 500.000 de lei (cu TVA inclus).

„Se cunoaște faptul că în cazul pisicilor fără stăpân nu există legislație națională pentru gestionarea acestora. Prin urmare, nu există servicii publice care să le ridice de pe domeniul public și să le cazeze în adăposturi dedicate pisicilor, așa cum există în cazul câinilor. Așa se face că pisicile fără deținător se înmulțesc necontrolat, sterilizarea fiind singura soluție civilizată pentru a combate acest fenomen”, transmite ASPA pe Facebook.

Cookies