Pisi de București pe Instagram: Regele Vasile, suveranu’ de la Litere, și „Restanță”, mâța aciuată în Facultatea de Drept

06 feb. 2023
679 Afișari
Pisi de București pe Instagram: Regele Vasile, suveranu' de la Litere, și
Pisi de București pe Instagram: Regele Vasile, suveranu' de la Litere, și "Restanță", mâța aciuată în Facultatea de Drept | Sursă foto: Maria Bunea , Instagram

Articol sustinut de The Vets

Când vine vorba de animale de companie, bucureștenii știu cum să-și viralizeze pe rețelele de socializare micuții năzdrăvani. Numeroase povești impresionante despre pisici și câini din București sunt postate de către stăpânii lor pe Facebook și Instagram, alături de poze artistice ale acestora.

Restanță și Regele Vasile – cele mai răsfățate pisici ale Universității din București, vedete pe Instagram

Studenții de la Facultatea de Drept sunt mereu așteptați pe porțile acesteia de o… Restanță, dar nu în sensul propriu al acestui cuvânt. Restanță este pisica răsfățată a facultății căreia nu-i place să fie mângâiată, dar are parte de toată atenția studenților.

Restanță este o pisică cu blănița neagră și se cunosc miturile din spatele a ceea ce înseamnă lucrul acesta: aduce ghinion dacă îți taie calea. Cu toate acestea, biografia de pe contul de Instagram al acesteia spune altceva:

You usually call me RESTANȚĂ but I’m actually Norocel.

Ironia viralizată de către studenții de la Drept au reușit să o transforme pe Restanță într-o mică vedetă în cadrul Universității din București.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Norocel (@legallycat_norocel)

Plimbându-ne pe holurile Facultății de Litere, s-ar putea ca printre picioarele noastre să apară o coadă tărcată, rugându-ne în pisicească să o lăsăm să iasă afară. Nu poartă o coroană, dar toți studenții și profesorii de la Litere știu că este Vasile, pisica cu sânge albastru.

Motanul este atât de iubit, încât numele lui s-a strecurat chiar și în anunțul referitor la noul decan al Facultății de Litere din anul 2021. Iată mesajul transmis pe pagina de Facebook „Facultatea de Litere, Universitatea din București

De astăzi, Facultatea de Litere are un nou decan, primul desemnat din cadrul Departamentului de Științe ale Comunicării: conf. dr. Cristina Bogdan.

PS: Motanul Vasile rămâne, firește, în echipa de conducere.

Pe Vasile îl găsim și pe Instagram, unde îi place să pozeze și să posteze pentru publicul lui numeros.

Lola, cățelușa mămică care alăptează pisici

Povestea impresionantă a unei cățelușe, pe numele ei Lola, este păstrată bine în arhiva de Facebook a stăpânei acesteia, Veronica Soare. Jurnalul acestora este actualizat de fiecare dată când Lola arată prea drăguț ca să nu fie fotografiată.

Lola a devenit sufletul pereche canin al Veronicăi după ce aceasta a adoptat-o de pe stradă acum mulți ani. Aceasta spune că Lola i-a fost adusă de către Dumnezeu și, alături de o poză cu micuța, Veronica lasă un mesaj emoționant:

Uneori cred că în ziua în care ne-am găsit pe lume Dumnezeu a zis: ia stai, fata mea, stai să îmi pun brațul în jurul tău cu un câine!

Cățelușa Lola
Cățelușa Lola

În anul 2014, Lola a devenit mămică. Surprinzător este faptul că puii acesteia nu erau câini, ci trei pisicuțe negre. Tânăra mămică adoptivă a alăptat, în total, patru pui de pisică pe care i-a îngrijit timp de șase săptămâni.

Mereu spun că Lola e una din cele mai importante piese de domino din viața mea. Și că ea m-a salvat pe mine mai mult decât am salvat-o eu.

Veronica spunea într-o postare pe Facebook de anul trecut că Lola i-a salvat viața în ultimii nouă ani, de când a salvat-o, tot acum nouă ani, de pe stradă.

Nu știu nici cum ar fi fost viața mea dacă în ziua aia nu aș fi decis să mă duc să iau taxi din stație și as fi comandat pe aplicație. Ce bine că am luat decizia aceea mică, dar atât de Mare.

Unul din cele mai faine complimente pe care le-am primit a fost – băi, tu ești fix cum e Lola.
Păi dacă eu sunt ca Lola I’m some kind of magic.

Veronica Soare împreună cu Lola
Veronica Soare împreună cu Lola
Cookies