BAZAR

Amenzi şi băuturi alcoolice oprite de la vânzare, la piscinele şi ştrandurile din Capitală

Poliţiştii au efectuat, sâmbătă, controale la ştranduri şi piscine în zonele Drumul Taberei, Tineretului, Ciurel, Piaţa Reşiţa din Capitală. Aceste controale vizează prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Verificările au fost realizate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor împreună cu angajaţi de la Protecţia Consumatorului şi ANSVSA.

Totodată, au fost luate mostre de apă pentru a se verifica dacă se respectă normele în domeniu, iar reprezentanţii OPC au făcut controale vizând produsele comercializate. 

Cu ocazia acestor controale, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au constatat mai multe nereguli, şi anume: neînregistrarea tuturor veniturilor realizate prin activitatea societăţilor, neafişarea certificatului constatator şi a orarului de funcţionare, nemarcarea adâncimii apei în bazinul destinat copiilor, dar şi neinformarea consumatorilor cu privire la gramajele preparatelor culinare.

Totodată, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că unele spaţii frigorifice nu sunt dotate cu termometre şi grafice de temperatură, iar depozitarea produselor alimentare este efectuată necorespunzător (materie primă în acelaşi loc cu produsul finit).

În urma acestor controale, poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor au aplicat şase amenzi contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei şi au indisponibilizat marfă (băuturi alcoolice) în valoare de aproximativ 21.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, în acest caz, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – D.G.P.M.B., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button