ȘTIRI

Piscine plutitoare pe Lacurile Tei și Floreasca, de la 1 mai 2016. CUM VOR ARĂTA. FOTO & VIDEO

Pe 1 mai 2016, Primăria Capitalei va finaliza proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca și zona adiacentă lor, a anunțat vineri, Cristina Pârvulescu, consiliera personală a primarului general, Sorin Oprescu, și managerul acestui proiect. 

Astfel, de la această dată, bucureștenii vor putea face baie în trei piscine plutitoare ce vor amenajate pe Lacurile Tei și Floreasca, în cadrul acestui proiect. Două dintre piscine vor fi pe Lacul Floreasca, iar cea de-a treia pe Lacul Tei. 

Pentru a spori suprafața de spațiu verde și zona de agrement, vor fi create  trei peninsule prin decolmatarea celor două lacuri. 

De asemenea, de-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate și piste pentru biciclete pe o lungime de 4.410 metri lineari. O secțiune din acestă pistă, în zona Parcului Bordei, va fi realizată peste apă. 

Alte amenăjări și construcții ce vor fi realizate de-a lungul circuitului turistic:

– un loc de joacă pentru copii cu o suprafață de 832 de mp (Lacul Floreasca)

– o sală poli-funcțională cu o suprafață de 260 mp și o capacitate de 360 persoane (Lacul Floreasca)

– 5 platforme pentru activități culturale și de agrement (4 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

– 2 amfiteatre pentru activități culturale și de agrement (1 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

– 6 porturi turistice (4 în Floreasca și 2 în Tei)

– 12 debarcadere (8 pe Floreasca și 4 pe Tei) pentru ambarcațiuni mici de agrement și ambarcațiuni turistice (vaporașe, bărcuțe, echipamente pentru wind surf și kite surf, canoe și hidrobiciclete. 

De asemenea, în cadrul proiectului Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete. 

Proiectul are o întârziere de 5 luni

Proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca și zona adiacentă lor are o valoare totală de 88 milioane lei (aprox. 20 milioane euro). 40% din costuri vor fi acoperite cu fonduri de la Uniunea Europeană, iar restul de 60%, reprezentând 47,8 milioane lei, este contribuția Primăriei Capitalei de la bugetul local. 

Potrivit contractului încheiat cu reprezentanții Uniunii Europene, proiectul ar fi trebuit finalizat la 31 decembrie 2015. 

„Proiectul nu va fi finalizat la sfârșitul anului, însă așa cum legislația și programul operațional permite, mai avem o perioadă de patru luni de implementare după 31 decembrie 2015. Pentru a nu pierde finanțarea nerambursabilă, trebuie ca toate cheltuielile eligibile aferente finanțării nerambursabile să fie realizate până la data de 31 decembrie 2015, iar noi suntem siguri că ne vom încadra în acest termen”, a precizat Cristina Pârvulescu. 

Lucrările de execuție au început pe 15 ianuartie 2015, iar în acest moment, proiectul este realizat în proporție de 30%. „Avem o întârziere de 20% pentru că lucrările inițiale de decolmatare a lacurilor și de refacere a malurilor au fost cele mai complexe și mai greu de realizat”, a mai spus Cristina Pârvulescu. 

La mijlocul lunii septembrie cele două lacuri vor fi din nou umplute cu apă și se va începe construcția amfiteatrelor și a sălii poli-funcționale. 

 

 

 

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button