Piscine şi porturi turistice pe Lacurile Tei şi Floreasca. Lucrările încep în 2012

de:
27 mart. 2012
Piscine şi porturi turistice pe Lacurile Tei şi Floreasca. Lucrările încep în 2012

Planul de amenajare a celor două lacuri bucureştene prevede construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 250 metri pătraţi.

În cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete. Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară. Cele două lacuri vor fi decolmatate, iar malurile întărite.

Lucrările încep în acest an

Proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei costă 87 milioane lei (20 milioane euro), din care 24 milioane vor proveni din fonduri europene nerambursabile..

„La data de 15.11.2011, Primaria Municipiului Bucuresti a fost informată că cererea de finanţare a fost aprobată şi că proiectul va trece în etapa precontractuala de depunere si verificare a Proiectului Tehnic. Proiectul tehnic a fost depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov la data de 29.11.2011, iar verificarea si aprobarea acestuia s-a finalizat la data de 07.02.2012. De la data de 07.02.2012, proiectul este in stadiul de contractare a finanţării nerambursabile. Estimăm finalizarea tuturor demersurilor pentru semnarea contractului de finanţare nerambursabilă în luna aprilie 2012”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanţii Primăriei Capitalei.

În proiectul de buget pe 2012, pentru circuitul turistic s-au alocat şase milioane lei (1,37 milioane euro). Reprezentanţii Primăriei spun că suma este suficientă pentru ca lucrările să fie demarate în acest an. „Lucrările care vor fi realizate în anul 2012 includ: organizare de şantier, amenajarea terenului (pregătirea terenului aferent cuvelor de lac Floreasca si Tei), începere realizare infrastructură de agrement”, au declarat reprezentanţii Primăriei.

Durata totală a proiectului este de 25 luni.

Cum va fi amenajat circuitul turistic pe Lacurile Tei şi Floreasca
Capacităţi Unit. Măsură Cantitate
Panouri indicatoare buc. 84
Bănci buc. 120
Coşuri de gunoi buc. 48
Suporţi pentru parcările de biciclete buc. 10
Cişmele buc. 22
Vaporaş turistic de agrement buc. 1
Echipament wind surf buc. 32
Echipament Kite-surf buc. 30
Caiac, capacitate: 1 persoană buc. 20
Caiac, capacitate: 2 persoane buc. 20
Bărcuţe buc. 50
Hidrobiclete buc. 50
Biciclete buc. 72
Poduri de acces buc. 2
Clădiri servicii buc. 5
Debarcadere vaporaş turistic buc. 6
Debarcadere pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi ambarcaţiunile specifice sporturilor nautice buc. 12
Pasarelă ciclo-pietonală buc. 1
Pistă ciclo-pietonală metri liniari 4110
Sistem biciclete buc. 6
Garduri metri liniari 885
Zonă agrement-lido cu piscină buc. 3
Sursa: Primăria Municipiului Bucureşti