Piromanul din subsol. Un bărbat din București a fost reținut, după ce a provocat un incendiu într-o parcare subterană de bloc

09 mart. 2023
226 Afișari
Piromanul din subsol. Un bărbat din București a fost reținut, după ce a provocat un incendiu într-o parcare subterană de bloc
Piromanul din subsol. Un bărbat din București a fost reținut, după ce a provocat un incendiu într-o parcare subterană de bloc. Imagine simbol: Unsplash

Un bărbat din București a fost reținut după ce ar fi provocat un incendiu în parcarea subterană a unui bloc.

Incidentul s-a petrecut în Sectorul 2 al Capitalei, conform news.ro

Bărbatul este bănuit că ar avea probleme psihice

Cel care a provocat incendiul este un bărbat în vârstă de 53 de ani, care ar suferi de afecțiuni psihice.

Bărbatul a incendiat mai multe pubele de gunoi, aflate lângă o conductă de gaze.

El s-ar fi dus să-și cumpere o bere pentru a „sărbători”, după care s-ar fi întors la locul faptei. În acel moment, pompierii acționau pentru lichidarea incendiului.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, după care a fost reținut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat magistraților cu propunere legală, a mai transmis Poliția Capitalei:
Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale – Secţia 8 Poliţie a rezultat presupunerea rezonabilă că incendiul ar fi fost provocat de un bărbat, de 53 de ani. În cursul zilei de ieri, cel în cauză a fost depistat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”
Poliția Capitalei a transmis că a existat riscul ca incendiul să se răspândească la mașini și la instalația de gaze:
Ancheta în acest caz a început după ce, în 4 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 8 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la producerea unui incendiu, în parcarea subterană a unui bloc din Sectorul 2, existând riscul extinderii la autoturismele din parcare şi la instalaţia de gaze.
Pompierii au lichidat incendiul, în urma evenimentului fiind distruse mai multe pubele din plastic.”

Piromanul ar fi fost cercetat în trecut pentru tentativă de omor

Conform news.ro, bărbatul ar mai fi fost cercetat în anul 2016, alături de fiul său, pentru tentativă de omor.

Cercetările sunt continuate de către Secția 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Judecătoria Sectorului 2, pentru distrugere prin incendiere.

Te-ar putea interesa și:

 

 

Te-ar putea interesa și:

Cookies