Piromanul care a INCENDIAT opt maşini în Capitală a fost ARESTAT. Ce legătură avea cu proprietarii

de:
07 apr. 2018
0 Afișari
Piromanul care a INCENDIAT opt maşini în Capitală a fost ARESTAT. Ce legătură avea cu proprietarii

UPDATE

Magistraţii Judectătoriei Sectorului 1 au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere. Bărbatul a fost prins de poliţişti în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe străduţele din spatale Secţiei 1 Poliţie, şi a fost reţinut.

UPDATE

Bărbatul reţinut sâmbătă pentru incendierea a opt maşini din Sectorul 1 al Capitalei şi-a recunoscut faptele, poliţiştii spunând că din declaraţiile sale de la audieri a rezultat că nu există nicio legătură între el şi proprietarii autoturismelor. Şeful Poliţiei Sector 1 Ionuţ Dana a spus că nu au fost stabilite încă motivele care l-au făcut pe bărbat să dea foc maşinilor, fiind neclar în declaraţii, şi că acesta că are unele tulburări de comportament. 

„În cursul după-amiezii şi în cursul nopţii, până în această dimineaţă, au fost făcute mai multe acte procedurale pentru probarea activităţii lui infracţionale. (…) Nu au fost stabilite toate argumentele care au dus la incendierea acelor autoturisme. A fost destul de ambiguu în ceea ce a exprimat. Nu există nicio legătură între el şi proprietarii maşinii. Acesta şi-a recunoscut toate faptele”, a declarat, sâmbătă, şeful Poliţiei Sector 1, Ionuţ Dana.

El a spus că bărbatul nu a mai săvărşit astfel de fapte în trecut, însă are dosar penal şi permisul suspendat după ce a condus o maşină cu numere de înmatriculare expirate. Bărbatul este şofer profesionist, are copii şi nu este căsătorit. „Probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui şi s-a ajuns la aceste incendieri. Va fi propus pentru arestare preventivă de către Parchet”, a spus şeful Poliţiei Sector 1,citat de news.ro. 

Ionuţ Dana a adăugat că bărbatul are anumite tulburări de comportament, însă este un caz izolat şi nu poate fi caracterizat drept un piroman.

„Prezintă anumite tulburări de comportament. Credem că este un caz izolat. Nu putem spune că e un piroman aşa cum e el cunoscut în cazuistica noastră. În aceste zile, cetăţenii din Bucureşti nu au fost în pericol. Noi ne-am luat măsuri suplimentare în anumite zone, astfel încât să nu se mai producă astfel de evenimente”, a mai spus Ionuţ Dana.

Bărbatul a fost prins la o săptămână de la incendierea autoturismelor. În acest interval, Poliţia Capitalei a cerut sprijinul populaţiei pentru identificarea suspectului.

Poliţia Capitalei a cerut, după cinci zile, sprijinul populaţiei pentru identificarea principalului suspect, furnizând imagini cu acesta. Bărbatul este acuzat de distrugere calificată prin incendiere.

Şeful Poliţiei Sector 1, comisar şef Ionuţ Dana, a declarat, joi, că a durat atât de mult pentru ca imaginile să fie date publicităţii pentru că au fost vizualizate imagini de pe aproximativ 200 de camere de supraveghere.

„A durat 5 zile până cand noi am considerat că este necesar să publicam imaginile deoarece am selectat cele mai multe imagini care prezintă trăsaturile şi fizionomia bărbatului cât şi celelalte elemente de vestimentaţie. Au fost audiaţi si martori care au intrat în contact cu acest bărbat. A fost necesar să vizionăm imagini ridicate de la aproximativ 200 de camere de supraveghere. În paralel cu vizionarea imaginilor, colegii mei de la Sectorul 1 au efectuat foarte multe investigaţii, nu doar în zona comiterii incendiilor, ci în toata zona Sectorului 1 unde credem noi că această persoană, bărbat, s-a deplasat atât înainte cât şi după comiterea faptei”, a declarat comisar-şef Ionuţ Dana, şeful Poliţiei Sector 1.

Cele trei incendii s-au produs sâmbătă seară, pe 31 martie, în mai puţin de o oră, fiind afectate în total opt maşini. Primul incendiu a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde pompierii au găsit trei maşini care ardeau, un al patrulea autoturism fiind doar afectat de căldura degajată. Imediat, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie destul de mare. O a doua maşină parcată pe această stradă era afectată în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două maşini care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Cookies