„Piraţi” de cursuri universitare, cercetaţi de Poliţie. Prejudiciul se ridică la 120.000 de euro VIDEO

de:
04 feb. 2012
0 Afișari
„Piraţi” de cursuri universitare, cercetaţi de Poliţie. Prejudiciul se ridică la 120.000 de euro VIDEO

În urma cercetărilor a rezultat faptul că societăţile comerciale deţin în incinta unor puncte de lucru diferite cursuri universitare, în format editat sau în format electronic, stocate în memoria sistemelor informatice deţinute, care sunt comercializate către diverşi clienţi ce se prezentau şi solicitau achiziţionarea unor astfel de materiale.

Au fost efectuate mai multe verificări la punctele de lucru ale societăţilor respective iar în baza datelor şi informaţiilor obţinute, în dimineaţa zilei de 03.02.2012, în jurul orei 10:00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 5, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei şi ai Poliţiei Sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6 au descins la mai multe adrese din Bucureşti, fiind efectuate 13 percheziţii domiciliare şi două verificări la punctele de lucru declarate de societăţile în cauză.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 34 de hard-disk-uri de diverse mărci, 93 de memory-stick-uri, 74 de discuri optice, 6 dischete de memorie, 1 laptop şi 121 de opere literare, atât în copie cât şi în original, fiind, totodată, confiscată suma de 280 de lei, care nu a putut fi justificată prin documente de evidenţă contabilă.

De asemenea, în perioada următoare se vor efectua percheziţii informatice asupra dispozitivelor şi mediilor de stocare a datelor, ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare, în vederea identificării şi stabilirii titularilor prejudiciaţi. Prejudiciul este estimat la aproximativ 120.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de realizare în scopul distribuirii de mărfuri pirat şi de distribuire în scop comercial de mărfuri pirat.

Cookies