ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Pilotul Titi Aur despre șoferița care a lovit mortal două fete.” Creierul n-a mai înțeles nimic”

Pilotul Titi Aur a analizat accidentul de sâmbătă, din București, când o șoferiță a lovit mortal două fete, considerând că lipsa unor indicatoare utiere adecvate a dus la o ”blocare” a creierului acesteia.

Femeia care a provocat accidentul mortal din cartierul Andronache s-a blocat, crede Titi Aur, fost campion de raliuri și expert în condus defensiv. Acesta a subliniat că niște limitatoare de viteză sau indicatoare ar fi putut reduce din impact, fostul pilot explicând care sunt mecanismele psihologice care au făcut-o pe șoferiță să nu poată evita coliziunea mortală:

„Eu cred că în această situație, dacă strada ar fi avut limitatoare de viteză, indicatoare, ar fi putut să influențeze viteza inițială a șoferiței respective. Este cert că odată ajunsă în intersecție a avut un motiv de s-a speriat. De ce s-a speriat nu știm exact. Poate tocmai pentru că s-a trezit în intersecție cu viteză prea mare. Poate a avut un moment emoțional nu știu de care, poate soțul ei din dreapta a strigat, a făcut, nu știm ce a fost în mașină, cert este că din imagini se vede clar că odată intrată în intersecție și până în momentul impactului, a accelerat încontinuu, nu a frânat, mașina nu s-a lăsat deloc de bot, adică nu a frânat, nici vorbă de urme de frânare, nici măcar nu a redus, ci a accelerat în continuu”, a explicat, la Digi24, Titi Aur.

Două presupuse cauze

Titi Aur spune că există două piste atunci când cineva nu trage de volan într-o asemenea situație.

„Dacă trăgea puțin stânga, numai cât trecea intersecția, dacă se ducea un metru, un metru și jumătate înspre stânga, ceea ce înseamnă foarte puțin virat la stânga, ar fi trecut, bineînțeles, peste borduri, ar fi intrat în gard, ar fi lovit mașina, ar fi fost niște fiare îndoite și un accident să zicem banal, dar nu ar fi fost cu victime, ceea ce mie îmi spune că ea a fost inconștientă în acea perioadă, în acea zonă. De ce a fost? Pentru că a încurcat efectiv pedalele: în loc să frâneze, a accelerat, accelerând a intrat în panică și mai mare și mai tare. Creierului, care ar trebui să simtă că frânezi, dar de fapt mașina accelerează, i s-a șters imaginea, n-a mai înțeles nimic, s-a speriat. A ținut piciorul maxim pe accelerație crezând în subconștient că apasă pe frână și s-a întâmplat această nenorocire”, a continuat Titi Aur explicația.

Titi Aur: De ce să accelerezi să te duci drept către niște oameni care stăteau pe bordură?

„Sau a fost teroristă și a vrut să omoare niște oameni, dar nu cred asta, pentru că dacă voia să facă asta, trăgea dreapta și mai omora încă doi copii sau chiar și pe acei tineri, dar asta e o extremă. De ce să accelerezi să te duci drept către niște oameni care stăteau pe bordură? Sau o faci intenționat, sau nu mai realizezi ceea ce faci”, a arătat Titi Aur.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button