Pilot român Tarom, reținut la Londra: s-a suit beat la manșa cursei Londra-București

de:
07 feb. 2013
1 Afișari
Pilot român Tarom, reținut la Londra: s-a suit beat la manșa cursei Londra-București

Pilotul Tarom avea o alcoolemie de patru ori peste limita legala, potrivit Digi 24.

Limita legala a alcoolemiei in Marea Britanie este de 0,8/mie.

„TAROM a anulat zborul RO394 Londra-Bucuresti de ieri, 6 februarie 2013, din cauza faptului ca un membru al echipajului s-a aflat in incapacitate fizica de a opera zborul. Inaptitudinea medicala a fost depistata de autoritatile aeroportuare din Londra in urma unui control de rutina.

In prezent se desfasoara o investigatie pentru a stabili motivele pentru care pilotul s-a aflat in imposibilitatea de a efectua zborul. Din motive de siguranta, TAROM a decis anularea zborului de ieri, iar pasagerii cursei au beneficiat de asistenta conform Directivei Europene 261/2004 si au fost rerutati pe alte zboruri de ieri pentru a ajunge la destinatie”, se arata intr-un comunicat al operatorului aerian.

Pilotul a revenit joi, 7 februarie, in tara fiind suspendat pe durata anchetei. „Daca in urma investigatiei se stabileste ca pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat, in conformitate cu regulamentul de ordine interioara al companiei”, au mai precizat oficialii Tarom.

Cookies