Piloni rupți și gropi prin care sar pietoni, trotuare ticsite de mașini pe Bulevardul Bălcescu din București. Nicușor Dan, întrebat: ”Unde e Noul București”

11 apr. 2022
1339 Afișari
Piloni rupți și gropi prin care sar pietoni, trotuare ticsite de mașini pe Bulevardul Bălcescu din București. Nicușor Dan, întrebat: ”Unde e Noul București”
FOTO: Grupul civic „Vrem schimbare”

Când pietonalizați trotuarele, Nicușor Dan? Noul București este Vechiul București, este chestionat pe Facebook  primarul general, de către grupul „Vrem schimbare”, o asociere civică care postează constant imagini foto și video din centrul Capitalei, de pe bulevardul Bălcescu și străzile adiacente, exemplu – strada Lutherană, în care se vede degradarea condițiilor de circulat de pe trotuare.

Filmările descriu o realitate potrivită anilor trecuți: oameni care merg prin gropile lăsate de stâlpii smulși pentru a putea pătrunde pe trotuar mașinile, persoane care se strecoară în șir indian pentru că nu au pe unde trece, mașini care intră și parchează pe trotuar și trecători care pur și simplu ocolesc pe stradă.

„Salutăm pietonalizarea bulevardelor și a străzilor, însă realitatea este că trotuarele, spațiile verzi și trecerile de pietoni sunt pline de autoturisme care ocupă abuziv și neregulamentar spațiul public. Trotuarele sunt blocate si dvs. pietonalizati strazi in weekend. Printr-o schimbare atat de minora, Bucurestiul ar arata instant diferit.

Aveti in plan in acest mandat sa luati masuri pentru a elibera trotuarele de masini? Ce va impiedica sa eliberati spatiul public si sa-l faceti accesibil tuturor cetatenilor?”, scriu cei de la Vrem schimbare, un grup civic, după cum se descriu pe Facebook.

Imaginile de pe Bulevardul Bălcescu unde se pătrunde cu mașina pe trotuar pot fi vizualizate AICI și fotografiile mai jos de pe Bulevardul Lascăr Catargiu (aflat în prelungirea Bulevardului Bălcescu):

Întrebările sunt adresate în contextul în care, săptămâna trecută, primăriile de sectoare au primit dreptul de a ridica mașini și de pe străzile administrate de PMB, astfel că pot fi eliberate trecerile de pietoni, stațiile de autobuze sau trotuarele. Pentru a semnala mașinile parcate neregulamentar se poate suna la callcenter-ul Brigăzii Rutiere 021-9544.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies