„Pietonul cu patru picioare”, creatură enervantă de București. Nu merge, ci stă, de regulă ba pe trecerea de pietoni, ba pe trotuar, ba pe – magie! – amândouă

16 nov. 2023
241 Afișari
"Pietonul cu patru picioare", creatură enervantă de București. Nu merge, ci stă, de regulă ba pe trecerea de pietoni, ba pe trotuar, ba pe - magie! - amândouă | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București

„Pietonul cu patru picioare” din București este, probabil așa cum bănuiți deja, acea creatură care mănâncă, în funcție de specie, benzină, motorină sau curent electric, trăiește în simbioză cu o ființă umană numită șofer și invadează teritorii ale pietonilor obișnuiți.

Am fi vrut să fim atât de inspirați încât noi să fi fost nașii acestei ființe enervante, dar meritul nu este nici pe departe al nostru, ci al domnul Alex, membru al comunității „Ai parcat ca un bou București”

Domnia sa a botezat creatura în halul ăsta de inspirat în momentul în care i-a ieșit în cale pe o stradă din București.

„Pietonul cu patru picioare” și rudele sale

Domnul Alex observat-o pe creatură, a pozat-o și-a nășit-o.

Pietonul cu patru picioare
„Pietonul cu patru picioare” | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/FB

După cum e limpede și din această imagine de mai sus, dar și din experiența fiecăruia dintre noi,  nu e vorba despre o creatură rătăcită prin București, ci de un grup semnificativ de invadatori care își fac culcușuri pe trotuare, pe treceri de pietoni (și, uneori, chiar și pe spațiul de cărucioare de la Cora/carrefour/Lidl/Whatever)

De ce e neplăcut și periculos „pietonul cu patru picioare”

Păi, din toate motivele. Că încurcă pietonii obișnuiți, care sunt obligați să mergă pe lângă – iar asta presupune, de obicei, să ajungă pe șoseaua cu mașini. Că încurcă celelalte mașini atunci când „dorm” pe colțul străziiu, pentru că șoferii nu, chiar nu pot să vadă prin ele.

Și, deloc în ultimul rând, că transmit prin toți porii un fel de dispreț pentru toți ceilalți șoferi care dau câte cinci mii de ture în căutarea unui loc de parcare regulamentar – sau măcar care nu încurcă pe nimeni.

Probabil ți-ar plăcea să mai citești și:

 

 

Cookies