Semaforul imposibil din Bucureşti: traversează în 10 secunde! VEZI VIDEO

de:
09 mart. 2011
3 Afișari
Semaforul imposibil din Bucureşti: traversează în 10 secunde! VEZI VIDEO

Bucureştenii care locuiesc în zona intersecţiei Mihai Bravu-Ferdinand I sau au drum pe jos spre Obor sunt condamnaţi să treacă strada pe culoarea roşie a semaforului, încălcând obligatoriu regulile elementare de circulaţie. Și asta pentru că dispozitivul de semnalizare optică, montat pe Bulevardul Ferdinand I, în apropierea intersecţiei cu Șoseaua Mihai Bravu, arată culoarea verde doar zece secunde, în condiţiile în care pentru a traversa pe celălalt trotuar este necesar un timp dublu, la pas normal.

Cei mai dezavantajaţi sunt bătrânii care nici nu apucă bine să pună piciorul pe trecerea de pietoni că deja se trezesc că traversează neregulamentar. „Semaforul ăsta e roşu tot timpul. Eu nici nu ajung la linia de tramvai şi deja nu mai e verde. Oricât m-aş grăbi, tot degeaba”, a declarat Olimpia Mincu, o pensionară pe care reporterii B365.ro au întâlnit-o făcându-şi curaj să treacă strada „în viteză”.

Deşi una dintre regulile de bază, învăţate în şcoală, este să nu fugi pe trecerea de pietoni, totuşi aceasta este singura soluţie prin care se poate ajunge în timp util, pe verde, pe celălalt trotuar. Reporterii B365.ro au făcut un experiment din care reiese că, doar în fugă, pietonul reuşeşte să se încadreze în cele zece secunde cât ţine culoarea verde a semaforului.

Nici chiar bărbaţii cu statură impunătoare nu reuşesc să se încadreze în timp pentru a traversa intersecţia pe culoarea verde a semaforului. „Nu vedeţi ce puţin ţine verdele? Abia apuci să pui piciorul pe trecere şi e din nou roşu. Trebuie mereu să fugi când ajungi la liniile de tramvai”, a precizat bucureşteanul Mihai Hanseu care susţine că zilnic face naveta prin intersecţie în drum spre Piaţa Obor.

La pas normal, pentru a traversa strada dintr-o parte în alta pe Ferdinand I, sunt necesare cel puţin 17 secunde. Culoarea verde a semaforului poate fi văzută însă de pietoni aproximativ zece secunde, din care în ultimele cinci secunde semaforul pâlpâie şi emite mesajul de avertizare că trebuie să măreşti pasul. În acest ritm, pietonii pot ajunge până la jumătatea trecerii de pietoni, pentru porţiunea rămasă fiind nevoiţi să traverseze pe culoarea roşie a semaforului.

Cookies