Piei şi intestine de animale în putrefacție zac pe un câmp lângă București. Imagini revoltătoare surprinse cu dube care descarcă resturile – VIDEO

22 apr. 2022
704 Afișari
Piei şi intestine de animale în putrefacție zac pe un câmp lângă București. Imagini revoltătoare surprinse cu dube care descarcă resturile – VIDEO

Fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a filmat joi un câmp lângă București, unde pe o suprafață de 5000 de metri pătraţi zac la soare piei de animale şi de intestine.

„Miroase ca pe front, poate şi mai rău”, relatează acesta. Berceanu afirmă că deşi a sesizat Poliţia, polițiștii au venit, dar „nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri”, deși se aruncau resturile de la animale chiar în faţa ”organelor de control”. ”Suntem în Europa?” se întreabă specialistul de mediu, membru USR.

Apoi el îl întreabă pe premier de ce asistă impasibil, deși are sub ochi forma de genocid de mediu din România, ecocidul.

„Mii de metri pătraţi acoperiţi cu organe de animale, in soare! Domnule prim ministru Nicolae Ionel Ciucă , statul nu funcţionează deloc! Ce guvern conduceţi? Autorităţile române tocmai au fost acuzate de ecocid de specialiştii Comisiei Europene!”, a scris Berceanu pe Facebook.

Locul unde „sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe câmp alaturi de deşeuri” este în Ialomița, în comuna Borănești.

„Am chemat Poliţia Română! Nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri, chiar în faţa organelor de control. Faptele sunt infracţiuni, coordonate chiar de conducerea comunei. Dubele stau la rand sa descarce organele animalelor. Peste 5000 mp acoperiţi cu organe de animale, in plin soare. Miroase ca pe front, poate şi mai rău. Suntem în Europa?”, afirmă fostul şef al Gărzii de Mediu.

Imaginile VIDEO suprinse de Octavian Berceanu, cu dube care descărcau resturile de animale. Specialistul în mediu reia postarea și în engleză. 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies