ÎN BUCUREȘTI

Piedone vrea clădiri modulare de zeci de milioane de lei pe care să le transforme în creșe. Consilierii USR cer deschiderea terenurilor de sport exterioare pentru copii

Primarul Cristian Popescu Piedone propune construcţia a nouă clădiri modulare unde să funcţioneze creşe cu o capacitate totală de 261 de locuri. Tot în ședința Consiliului local Sector 5, USR vrea ca terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar să fie deschise pentru copii

Consiliul local urmează să discute în şedinţa din 31 martie un proiect de hotărâre care prevede construcţia celor nouă clădiri modulare în incinta grădiniţelor nr. 34, nr. 53, nr. 54, nr. 144, nr. 242, nr. 245, nr. 169 – Paradisul verde, Şcolii Gimnaziale nr. 125 şi Colegiului tehnic de Industrie „Alimentară Dumitru Moţoc” sau pe alte terenuri.

Valoarea investiţiei este estimată la peste 20 de milioane de lei cu TVA.

USR vrea ca terenurile de sport exterioare să fie deschise pentru copii

Consilierii USR Sector 5 vor ca terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar să fie deschise pentru copii, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 31 martie.

Proiectul stipulează aprobarea unui regulament potrivit căruia este permis accesul gratuit pe terenul de sport cu acces direct din stradă al copiilor de până la 18 ani care studiază la o unitate de învăţământ de stat din Sectorul 5. Accesul este permis pentru practicarea de activităţi sportive.

Programul de acces pe terenul de sport ar fi în intervalul 10,00 – 20,00 în timpul vacanţelor şcolare şi în zilele de sâmbătă şi duminică. În cazul organizării de către unitatea de învăţământ a unor competiţii sportive, se anulează orice altă activitate sportivă deschisă.

Copiii cu vârste sub 10 ani vor fi însoţiţi obligatoriu pe aceste terenuri de sport de un aparţinător (părinte, frate major, bunici, etc), precizează proiectul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button