ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Piedone trage un semnal de alarmă cu privire la proiectul lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor

Proiectul lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor nu a rămas fără ecou în rândul edililor de sector. Primul care a reacționat a fost Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Piedone consideră că proiectul lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor ”va avea efecte şi consecinţe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar şi asupra Bucureştiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic şi/sau social şi cultural”.

Proiectele de hotărâre care aprobă planuri urbanistice zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de doi ani, potrivit unor proiecte de hotărâre care urmează să fie dezbătute în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone dezaprobă proiectul inițiat de Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, referitor la suspendarea HCGMB 242/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – PUZ Coordonator Sector 5. Edilul trage un semnal de alarmă și spune că astfel, Bucureștiul va rămâne printre cele mai puțin dezvoltate capitale europene și că investitorii se vor îndrepta către alte mari orașe din Uniunea Europeană.

”Practic, ne întoarcem cu două decenii în urmă, la reglementările şi direcţiile de dezvoltare din PUG 2000, ceea ce poate însemna, atât pentru Sectorului 5, cât şi pentru celelalte sectoare ale Capitalei şi chiar pentru Capitală şi zonele limitrofe, o sentinţă cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetăţenii săi, nu doar la subdezvoltare, dar şi la foamete, lipsa locurilor de muncă, lipsa de prosperitate şi în cele din urmă, la involuţia oraşului”, susţine edilul Sectorului 5.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button