Piedone: „Sectorul 4 va fi văduvit de 2 ha de spaţiu verde. Sunt obligat să semnez un act”

de:
17 oct. 2012
0 Afișari
Piedone:

„Situaţia a survenit în urma unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care decidea extinderea perimetrului Parcului Tineretului peste terenuri aflate în proprietate privată la acea dată.

Urmarea firească a acestei hotărâri ar fi fost ca proprietarii terenurilor să fie despăgubiţi pentru suprafeţele care deveneau parte a parcului. Acest lucru nu s-a întâmplat, Municipalitatea stabilind relocarea acestor terenuri în Parcul Lumea Copiilor, însă tot într-o zonă verde, ce permitea un regim de construire de locuinţe tip P+2, conform PUZ-ului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în anul 2005.

Această măsură a condus la declanşarea unei stări conflictuale, generată de solicitarea proprietarilor terenurilor, prin care doreau eliberarea autorizaţiei de construire, conform reglementărilor urbanistice aprobate în zonă, în vigoare la data respectivă”, se arată într-un comunicat remis B365.ro de Primăria Sectorului 4.

Potrivit aceluiaşi comunicat, pentru a proteja spaţiul verde, primarul Cristian Popescu – Piedone, susținut de toți cetăţenii-rezidenţi, a cerut încă din anul 2009 sprijinul autorităţilor competente – Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Mediului, Parlamentul României, Guvern, pentru a salva această zonă. 

Au fost organizate multiple întâlniri şi chiar marşuri de protest, cu pichetarea sediului Ministerului Mediului. Totodată, la solicitarea Primarului Sectorului 4 şi a locuitorilor zonei Pridvorului, la momentul respectiv a fost iniţiat un proiect de lege, prin care se propunea exproprierea acestor terenuri, în scop de utilitate publică.

Piedone a refuzat să semneze autorizaţia de construire pentru un ansamblu rezidenţial. Proprietarii au acţionat în Instanţă Primăria Sectorului 4, solicitând eliberarea autorizaţiei respective. Aceştia au obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă, care obligă primăria să emită acest document. Astfel, pe 26 septembrie 2012, proprietarul terenului l-a notificat pe Primarul Sectorului 4, ca în termen de 30 de zile, să pună în aplicare decizia Instanţei, în caz contrar va formula o plângere penală.

Primarul Cristian Popescu – Piedone face un apel pentru salvarea zonelor verzi din acel perimetru: „SOS tuturor factorilor responsabili! Aţi amputat plămânul verde al Oraşului, restituind terenuri în parcuri, v-aţi arătat apoi cu degetul unii pe alţii, ulterior aţi promis implicare, v-aţi erijat în iniţiatori de legi care să reglementeze şi să protejeze spaţiul verde! Un demers pur demagogic, pe care, probabil, vi-l veţi aminti acum, nu pentru că mă auziţi strigând cu disperare, ci, pentru că se apropie campania electorală! În tot acest timp, am rămas singurul care a luptat şi continuă să lupte, pentru a salva acea zonă! În concret, eu am avut şi am doar sprijinul cetăţenilor, singurii care s-au mobilizat alături de mine! Dacă până în data de 20 octombrie a.c. nu va exista o altă rezolvare pentru ca acest teren să rămână spaţiu verde, Primarul Sectorului 4 va fi obligat să se supună deciziei Instanţei şi să semneze autorizaţia de construire, indiferent de opiniile sale de cetăţean! Domnilor care aţi promis că ne acordaţi ajutorul, vă informez că mă simt de 2 ori nedreptăţit, ca locuitor al Sectorului 4, care va fi văduvit de 2 ha de spaţiu verde, şi ca Primar, fiind obligat să semnez un act, împotriva convingerilor mele civice! Dar, NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE, nu o putem schimba, suntem obligaţi doar să o aplicăm! Răspunderea rămâne a celor care pot să o schimbe şi nu o fac! Consideraţi prezenţa mea şi a cetăţenilor pe acest front ca pe un vot de conştiinţă!”

Cookies