Piedone: Sectorul 4, cel mai sărac din Bucureşti

de:
21 ian. 2015
2 Afișari
Piedone: Sectorul 4, cel mai sărac din Bucureşti

„Nu ştiu cum era înainte, dar acum oamenii şi văd ce se face şi îşi văd banii în teritoriu, şi ăştia puţini. Noi chiar suntem acum cel mai sărac sector din Bucureşti. Înainte era Sectorul 5, iar noi eram pe penultimul loc, după buget. Acum noi suntem ultimii în funcţie de buget, pentru că Primăria Capitalei i-a luat Sectorului 5 salubrizarea şi spaţiile verzi şi i-au rămas bani. Rămânându-i bani din cele două prestaţii, Sectorul 5 a urcat în topul bugetelor. Şi eu aş fi vrut să dau spaţiile verzi şi salubrizarea la Capitală, dar să-mi rămână banii”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Primăria Municipiului Bucureşti a organizat, în vara lui 2011, o licitaţie restrânsă accelerată pentru „Servicii de salubrizare stradala si serviciul de iarna pe raza sectorului 5 Municipiul Bucuresti”. Valabilitatea acordului-cadru este de patru ani, respectiv câte un contract pe an, în valoare minimă de 38.708.224,93 lei fara TVA. Mai multe detalii aici.

„Prin H.C.G.M.B. nr. 328/17.11.2010, s-a aprobat finanţarea serviciului de salubrizare stradală şi serviciul de iarnă aferent sectorului 5, de la bugetul propriu al Municipiului Bucureşti. În consecinta obligaţia de a atribui contractul în cauză revine Municipiului Bucureşti, în calitate de autoritate contractantă”, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei.

Contractul de salubrizare la nivelul Sectorului 5 a fost încheiat de Primăria Capitalei pe motiv că edilul Vanghelie s-a plâns mereu că nu are bani pentru servicii de salubritate. În acest fel, toţi bucureştenii plătesc pentru curăţenia sectorului lui Vanghelie.

Primăria Sectorului 4 condusă de Cristian Popescu-Piedone a bugetat, în 2014, cheltuieli de 513 milioane lei, banii ce urmau să fie folosiţi în cea mai mare parte pentru finanţarea proiectelor cu fonduri europene, dar şi pentru dezvoltarea infrastructurii sociale îndeosebi pentru integrarea categoriilor defavorizate.

Primarul Marian Vanghelie de la Sectorul 5 nu a făcut public bugetul pe 2014, la fel cum nu a prezentat datele nici în anii trecuţi, chiar dacă legea îl obligă să detalieze cetăţenilor modul în care va cheltui banii din taxele şi impozitele colectate de la populaţie.

Primăria Sectorului 1 prognozase anul trecut venituri de peste 1,2 miliarde de lei, Primăria Sectorului 2 a estimat pentru 2014 venituri de peste 1,1 miliarde lei, Primăria Sectorului 3 şi-a planificat venituri de peste 773 milioane lei, în timp ce Primăria Sectorului 6 miza anul trecut pe venituri în valoare de peste 978 milioane lei. Mai multe detalii aici.

Cookies