Piedone s-a înscris în PPU-SL. Maria Grapini NU susţine candidatura fostului edil

de:
21 apr. 2016
0 Afișari
Piedone s-a înscris în PPU-SL. Maria Grapini NU susţine candidatura fostului edil

La doar o zi după ce i-a fost respinsă definitiv candidatura în instanţă, Cristian Popescu Piedone a  început din nou campania de strângere de semnături. Acesta s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL), partid din partea căruia ar urma să candideze pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4.

„Am ales să candidez din partea acestui partid, cel mai mic de pe piaţă, care mi-a făcut această oferă generoasă, pentru că am nevoie şi de un braţ politic care să mă spijine”, a declarat Cristian Popescu Piedone, pentru stiripesurse.ro.

Copreședintele PPU-sl, Maria Grapini, a anunțat însă joi că nu poate să susțină candidatura lui Cristian Popescu-Piedone la Primăria sectorului 4 din partea formațiunii pe care o conduce.

„Nu pot susține candidatura domnului Piedone pentru că aș abandona propriile principii și nu m-aș mai putea uita în ochii oamenilor. Dacă, în mod democratic, Biroul Executiv al partidului va valida candidatura domnului Cristian Popescu, voi fi nevoită să fac un pas înapoi, până la Congresul partidului. Nu-mi asum candidatura, chiar dacă mulți cetățeni din sectorul 4 doresc să-l aibă primar. Voi continua să cred că există oameni care vor susține candidați valoroși, indiferent din ce partid vin și vor exclude candidați asupra cărora planează suspiciuni sau sunt dovezi certe că au încălcat legea și moralitatea”, susţine Maria Grapini, într-un comunicat de presă.

Copreședintele PPU-sl a precizat totodată că a apreciat declarația făcută de Cristian Popescu-Piedone în contextul tragediei de la clubul Colectiv privind retragerea din viața publică.

Nu știu dacă este sau nu vinovat de tragedia de la Colectiv, acest lucru va fi stabilit de justiție. Știu doar că domnul Cristian Popescu-Piedone are o urmărire penală și că a declarat, după imensa tragedie, că se va retrage din viața publică. Atunci, am apreciat declarația… Cred că toți care se află în situații similare ar trebui să facă acest pas. Dacă și-ar fi respectat cuvântul dat și justiția l-ar găsi nevinovat sunt convinsă că peste patru ani ar putea fi ales cu succes. A ratat o șansă de a se reabilita în fața familiilor care au pierdut persoane dragi, în fața propriei conștiințe și în fața lui Dumnezeu„, a menționat Grapini.

Potrivit comunicatului, Grapini a calificat drept „total neinspirată” schimbarea deciziei personale a lui Piedone. „Am declarat public, de câte ori am avut ocazia, că șansa României este anul 2016! Acum trebuie să alegem rațional și în funcție de calitățile umane, profesionale și morale. PPU-sl este un partid care pune în centrul politicilor oamenii”, a conchis Maria Grapini.

Maria Grapini a precizat că va convoca o şedinţă a Biroului Executiv Central, unde se va discuta candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

Cookies