Piedone, primar în Orăşelul Copiilor

de:
01 iul. 2011
1 Afișari
Piedone, primar în Orăşelul Copiilor

Decizia de transfer a Orăşelului Copiilor din administrarea Primăriei Capitalei în cea a Primăriei Sectorului 4 a fost luată în şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB), joi, 30 iunie 2011.

Hotărârea a fost salutată şi de consilierii locali Sector 4, reuniţi tot joi în şedinţă ordinară.

„Mulţumesc tuturor formaţiunilor politice care au decis, cu unanimitate de voturi, să redea acest loc bucureştenilor. În repetate rânduri, foarte mulţi cetăţeni, fără a şti că Orăşelul nu se află în administrarea Sectorului 4, mi-au solicitat, unii chiar reproşându-mi, faptul că nu ne implicăm şi în amenajarea acestei bucăţi din Parcul Tineretului. Le-am promis şi m-am ţinut de cuvânt, Orăşelul Copiilor va fi amenajat în scurt timp, la fel cum am reuşit să amenajăm şi Parcul Lumea Copiilor”, a declarat joi, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Conform sursei citate, după vacanţa de vară, va propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind amenajarea parcului.

„Nu se mai pot ţine acolo jucării vechi de 25 de ani. În plus, în urma controlului efectuat, am descoperit că doar 2 din cei 52 de agenţi economici îşi plătesc taxele către ALPAB (n.r. – Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti). Mai mult, niciunul nu avea case de marcat. Nu pot să cred că ăia au stat zece ani acolo şi nimeni nu i-a văzut. Acolo a fost un sat fără câini, dar situaţia se va schimba”, a promis Piedone.

Piedone a ameninţat cu închiderea parcului Orăşelul Copiilor

Piedone a efectuat un control în parcul Orăşelul Copiilor în urmă cu aproximativ o săptămână, printre cele mai grave probleme descoperite fiind lipsa autorizaţiilor de funcţionare şi a caselor de marcat, în cazul teraselor şi restaurantelor din incinta Orăşelului, neplata taxei de ocupare a domeniului public, aferentă suprafeţelor ocupate, cât şi încălcarea normelor de igienă, siguranţă alimentară şi protecţia muncii. Majoritatea personalului, ce lucrează pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în acest parc, nu are încheiate forme legale de angajare, susţine edilul Sectorului 4. Vezi aici ce probleme s-au găsit în parc.

Acesta a adăugat că Orăşelul Copiilor se va uni cu Parcul Lumea Copiilor şi, astfel, Sectorul 4 va beneficia de 600.000 de metri pătraţi de spaţiu verde.

Cookies