Piedone n-are somn și scoate toți directorii pe teren de la ora 5 dimineața. Au verificat lucrări, bulevarde și intersecții

25 mai 2021
264 afișări
Piedone n-are somn și scoate toți directorii pe teren de la ora 5 dimineața. Au verificat lucrări, bulevarde și intersecții

Luni, cu noaptea în cap, la ora 05.00 dimineaţa, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a convocat echipa sa executivă pentru a vizita marile intersecţii şi bulevarde, asta pentru a verifica lucrările efectuate, precum şi pentru a identifica ce alte aspecte trebuie remediate.

Cristian Popescu Piedone le-a atras atenţia directorilor asupra unora dintre lucrări, care s-au efectuat în mod defectuos şi le-a semnalat că vor urma sancţiuni pentru că nu au iniţiativă când vine vorba de problemele sectorului.

Directorii au primit avertisment scris de la Cristian Popescu Piedone

Mai mult, directorii au primit avertisment scris din partea primarului, iar la următoarea abatere se va merge până la desfacerea contractului de muncă sau transferul în alte instituţii. Cristian Popescu Piedone le-a explicat foarte clar că cine nu îşi doreşte să muncească pentru cetăţenii din Sectorul 5 sau cine nu face faţă programului impus de către edil este liber să plece din echipa sa. De asemenea, primarul a cerut ca interacţiunea cu directorii să fie făcută fie în scris, fie prin intermediul staţiei sau pe teren, în timpul vizitelor de lucru.

Un nou plan de acțiune

De asemenea, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus un nou plan de acţiune mai centralizat. Astfel, Sectorul 5 a fost împărţit în mai multe zone, iar toate efectivele Primăriei vor acţiona concentrat pe fiecare zonă în parte. În acest fel, schimbarea la faţă a sectorului se va produce etapizat şi mai rapid, decât dacă s-ar acţiona în toate zonele din sector în acelaşi timp.

În urma acestei dispoziţii, directorii din Primărie au ţinut o şedinţă pentru a se organiza şi pentru detalia un plan de acţiune ce va fi prezentat primarului. Totodată, Primarul Sectorului 5 a cerut ca directorii să găsească soluţiile legale pentru a rezolva problemele cetăţenilor, făcând referire la sesizările primite din partea acestora privind asfaltarea unor străzi din sector ce se află în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti. Edilul le-a spus directorilor că cetăţenii nu ştiu şi nu îi interesează în administrarea cui se află străzile respective şi a cerut să se facă toate demersurile necesare pentru a le transfera în administrarea Primăriei Sectorului 5.

Pentru a putea rezolva problemele sectorului trebuie să-mi obişnuiesc subordonaţii cu un alt mod de lucru faţă de cel cu care erau obişnuiţi.

Mersul pe teren de la ora 5 dimineața

„Începând de astăzi voi merge zilnic pe teren alături de directorii din cadrul Primăriei. Seara îi voi anunţa care este locaţia în care trebuie să se prezinte a doua zi la ora 05.00 fix. Vom merge pe străzile din sector până la ora 09.00, iar apoi, după program, începând cu ora 17.00 vom face din nou acest lucru, până la ora 21.00. Directorii trebuie să înţeleagă că atunci când îmi iau nişte angajamente faţă de cetăţenii sectorului, acestea trebuie îndeplinite întocmai.

Aceşti oameni au aşteptări mari de la noi şi au fost duşi cu preşul şi minţiţi prea mult timp ca să îi mai puteţi păcăli cu lucrări de ochii lumii.

Am promis în campanie că nu voi dezamăgi şi am de gând să mă ţin de această promisiune. Le voi demonstra că unde există voinţă, există şi schimbare reală. Iar directorii care nu înţeleg acest lucru şi nu pot face faţă programului sunt liberi să plece.

I-am anunţat că dacă nu îşi duc la îndeplinire sarcinile de serviciu voi merge până la desfacerea contractului de muncă sau, dacă vor, să meargă în mediul privat sau să se transfere în alte instituţii. Poate se pricep mai bine la alte lucruri, să se apuce de oierit, de pescuit sau de cosit. Nu am o problemă să îmi sacrific timpul liber pentru a merge pe teren, dar am nevoie de o echipă muncitoare şi competentă.”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cookies