Piedone le cere bucureștenilor din S5 să doneze sânge. Primăria condusă de el amenajează centre de donații și spații de cazare pentru refugiați

01 mart. 2022
154 afișări
Piedone le cere bucureștenilor din S5 să doneze sânge.  Primăria condusă de el amenajează centre de donații și spații de cazare pentru refugiați
Piedone le cere bucureștenilor din S5 să doneze sânge. Primăria condusă de el amenajează centre de donații și spații de cazare pentru refugiați

Primăria Sectorului 5 a anunțat că se vor demara mai multe acțiuni destinate ajutorării refugiaților ucraineni. Decizia a fost luată ieri, 28 februarie 2022, într-o ședință convocată de Cristian Popescu Piedone. Primarul le-a cerut bucureștenilor să mergea să doneze sânge.

Puncte de colectare a donațiilor în Sectorul 5

La ședința de ieri au participat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, directorii din cadrul instituției, viceprimarii și city manageri.

S-a decis ca modulele de informare ce se află în aria sectorului să fie folosite ca puncte de colectare a donațiilor făcute de cetățeni. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor celor aflați acum în nevoie sunt îndemnați să aducă următoarele:

  • lapte praf,
  • îmbrăcăminte 0-14 ani,
  • încălțăminte 0-14 ani,
  • pături,
  • conserve alimentare,
  • pelerine de ploaie,
  • baterii externe pentru încărcarea telefoanelor.

Cristian Popescu Piedone le transmite cetățenilor rugămintea ca hainele, încălțămintea și păturile care vor fi donate să fie noi, din motive de igienă, deoarece ne aflăm în continuare în contextul pandemiei de COVID-19. Toate donațiile făcute vor fi colectate, sortate și distribuite prin intermediul Crucii Roșii.

Piedone le cere bucureștenilor să doneze sânge

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a făcut un apel către oameni pentru a merge să facă donații de sânge. Sângele ce se va colecta din aceste donații va merge către poporul ucrainean prin intermediul Crucii Roșii.

Deoarece numărul de refugiați ucraineni ce intră în România rămâne într-o continuă creștere, în zilele ce urmează Primăria Sectorului 5 va transforma sălile de sport din sector în locuri unde ucraineni să poată fi găzduiți. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 se va îngriji ca refugiații să primească mâncare calda, produse de igienă personală și medicamente. În fiecare din cele patru săli de sport se va afla câte un echipaj medical. Primăria va acorda transport gratuit cetățenilor ucraineni de la Gara de Nord până la sălile de sport unde pot fi găzduiți cu microbuzele instituției.

Primăria Sectorului 5 alocă suma de un milion de lei pentru cumpărarea produselor ce le sunt necesare refugiaților. Pe lângă suma oferită de primăria se va deschide și un cont bancar pentru donații „Din inimă pentru copiii Ucrainei”. Bani care se vor strânge din donații vor fi gestionați de Crucea Roșie. Din aceștia se vor cumpăra cele necesare miilor de copii veniți în România pentru a scăpa de război.

 

 

Cookies