Piedone își ține în continuare jurnalul din închisoare. Ne povestește că se obișnuiește cu patul și ca va fi transferat la Jilava

05 iul. 2022
1787 Afișari
Piedone își ține în continuare jurnalul din închisoare. Ne povestește că se obișnuiește cu patul și ca va fi transferat la Jilava
Piedone își ține în continuare jurnalul din închisoare. Ne povestește că se obișnuiește cu patul și ca va fi transferat la Jilava. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în Dosarul Colectiv la 4 ani de închisoare cu executare, dar își continuă jurnalul din Penitenciarul Rahova. Fostul primar al Sectorului 5 povestește că se obișnuiește cu locul și cu patul, dar anunță că va fi transferat la Penitenciarul Jilava. Bonus: a început să scrie o carte care va cuprinde scrisorile pe care le primește.

Piedone își ține jurnalul din închisoare

Cristian Popescu Piedone a anunțat pe contul de Facebook că au trecut aproape două luni de când se află în închisoare. Fostul edil spune că se obișnuiește cu locul, patul, peisajul și pereții, dar așteaptă vizitele din partea familiei.

Piedone spune că se bucură de fiecare scrisoare primită din partea oamenilor și le mulțumește cu această ocazie.

„Mi-e dor de fiecare bucată din Sectorul 5. Mi-e dor de oamenii dragi… Mi-e dor de freamatul străzilor. Mi-e dor de comunitatea din 5”, transmite Cristian Popescu Piedone într-o postare pe Facebook.

Fostul primar de la 5, transferat la Jilava

Închis la Penitenciarul Rahova, Piedone anunță că peste două săptămâni urmează să fie transferat la Penitenciarul Jilava.

Astfel, îi roagă pe oameni să trimită scrisori la noua adresă: Penitenciarul Jilava, Str. Sabarului, Nr. 1.

De asemenea, fostul edil al Sectorului 5 spune că a început să scrie o carte în care vor fi prezente toate scrisorile primite în închisoare.

„Toate scrisorile își vor găsi locul într-o carte la care am început să lucrez!”, declară Piedone.

La data de 12 mai 2022, Curtea de Apel București a pronunțat sentințe definitive în Dosarul Colectiv, tragedia în care 65 de oameni și-au pierdut viața: edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și foștii patroni ai clubului Colectiv, printre alții, au fost condamnați la 4, respectiv 11, 8 și 6 ani de închisoare.

Pentru fostul primar de la 5 s-a redus pedeapsa de la 8 ani de închisoare, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare. Totodată, a primit și interdicția de a fi ales ori a ocupa orice funcție publică timp de 5 ani.

La scurt timp după ce a aflat sentința, Cristian Popescu Piedone a dat declarații în fața casei sale și a anunțat că pleacă spre Penitenciarul Rahova.

Cookies