LA MINE-N CARTIER

Piedone scoate la iveală „otrava din supermarketuri”. Încă 40.000 de lei amenzi. FOTO&VIDEO

Marți, 27 ianuarie 2015, începând cu orele 17.00, seria verificărilor a vizat un alt supermarket din Sector, unde Edilul a constatat aceleași nereguli întâlnite și în precedentul control: produse nu aveau termen de valabilitate sau aveau termenele de valabilitate expirate, existând şi cazuri în care nu aveau lipite etichete conţinând compoziţia produsului, traduse în limba română.

 

Mai mult decât atât, la raionul „Gastronomie”, uleiul folosit pentru prepararea termică a produselor comercializate era depreciat, timpul de utilizare fiind depășit, raportat la normele de siguranță alimentară.

În baza reglementărilor în vigoare, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dispus aplicarea unor sancțiuni contravenționale în cuantum de 40.000 de lei, pentru lipsa termenelor de valabilitate la produsele expuse spre vânzare, sau cu termen de valabilitate expirat și pentru neafișarea prețurilor.

CITEȘTE ȘI: Piedone, controale de amploare într-un supermarket: Amenzi de 40.000 de lei

Pentru remedierea neregulilor semnalate s-a dispus retragerea tuturor produselor neconforme și distrugerea acestora, precum și informarea A.N.S.V.S.A. (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

„Am spus-o şi o repet: în Sectorul 4 nu vom tolera abateri de la practicarea unui comerţ civilizat. Rămânem în teren şi vom sancţiona drastic orice comportament inconştient al unor agenţi economici, care prin astfel de practici, pun în pericol sănătatea cetăţenilor”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button